Tetsje van der Kooi
Tetsje van der Kooi Foto: Zomeravondconcerten Texel

Concert

In de Waalderkerk in De Waal is dinsdagavond 12 juli om 20.15 uur weer een zomeravondconcert. Ditmaal van Vrouwen aan zee.

Ons land is door de zee gevormd. Wíj zijn door de zee gevormd. Verhalen en liederen vertellen daarover, al eeuwenlang. Vaak gaat de aandacht uit naar zeehelden, avonturiers en stoere vissermannen. De Friese sopraan Tetsje van der Kooi, Harlinger verteller Frank Belt en harpiste Janneke van der Lugt uit Amersfoort brengen juist de vrouwen voor het voetlicht. Vrouwen die achterbleven of vrouwen met een onweerstaanbare aantrekkingskracht. U ontmoet ze in de voorstelling 'Vrouwen van de zee'. In een sprankelend weefsel van verhalen en liederen vertellen ze hun verhaal. Vol vreugde, leed en kracht. Zoals past bij de zee.

Om een tipje van de sluier op te lichten: Frank Belt vertelt onder meer zijn boeiende versie van de Wandasage. Tetsje van der Kooi laat de zee leven in Friese volksliederen van onder meer Folkertsma, Slofstra en Halbertsma. Verder staan liederen van Fauré en Brahms en een aria van Dvorák op het programma. Janneke van der Lugt omlijst het geheel met prachtig harpspel.

De toegang is vrij en aan het eind van het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Frank Belt
Janneke van der Lugt