''Partijpolitiek'' regio bron van zorg voor TB

Texelse raadsleden die over regionale zaken één gezamenlijk Texels standpunt innemen en dat inbrengen in de Regionale Raadscommissie Noordkop (RRN).

Zo zou Texels Belang het graag zien. Maar na drie vergaderingen constateert TB dat raadsleden van de vier gemeente die tot één (landelijke) partij horen vooruitlopend op besluitvorming de koppen bij elkaar steken. ''Ze vormen een standpunt en brengen dat in namens hun politieke kleur en niet als vertegenwoordiger van Texel'', zei Veronne Koot. Ze vindt dat dit de Texelse belangen schaadt en vindt dat de Texelse afvaardiging bij elkaar moet zitten in het Noordkopberaad. Voor deze motie kreeg TB de handen niet op elkaar. Remko van de Belt (PvdA): ''De Regioraad is niet opgericht om het belang van Texel te dienen, maar juist om het belang van de regio in de rest van de wereld. Uw motie is er op gericht het Texelse belang in de regio te dienen.'' Astrid van de Wetering (D66): ''Wij werken in de Regioraad samen op onderwerpen waarop we moeten samenwerken.'' Cees Hoogerheide (Sterk Texel): ''Elke lokale partij krijgt de ruimte om z'n visie met anderen te delen. Besluiten worden niet in de Regioraad genomen, maar hier. De angst is ongegrond, elke raad beslist op zich.'' Jaap Vlaming (GL) richting de fractie van Koot: ''Ik deel niet altijd uw visie en wil hem ook niet altijd uitdragen.''


Fancy Fair

Op De Vliekotter in Oosterend wordt dinsdag 12 juli van 17.00 tot 20.00 uur een Fancy Fair gehouden.

Kinderen van groep 7/8 richtten de afgelopen weken in aanloop naar de Fancy Fair eigen bedrijfjes op om zich te bekwamen in het thema ondernemerschap. Dat werd gekoppeld aan het thema reizen. De kinderen maakten eigen bedrijfsplannen, deden marktonderzoek en kregen van de eigen schoolbank een microkrediet om hun plannen uit te voeren. Dat leidt komende dinsdag tot de verkoop van onder meer zelfgebakken brownies, chocolade, pannenkoeken, gelukskoekjes en producten van de Wereldwinkel. Volgens de school moet straks bij de kinderbedrijfjes met echt geld worden betaald, zodat de kinderen met geld leren omgaan. Voor de rest kan met 'Vliekottertjes' worden betaald. De opbrengst is bestemd voor het schoolplein.