SVH Meestertitel Jef hoogst haalbare graad

Hij had al een Michelinster, nu beschikt Jef Schuur van hotel-restaurant Bij Jef over de titel SVH Meesterkok. Het is de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse Horeca.

''Gemotiveerd en hardwerkend, een kok die zich niet gek laat maken. Ook al was het nóg zo druk, Jef bleef rustig.'' Lovende woorden van Hans Snijders, de belangrijkste leermeester van Jef Schuur. Op 21 april had Jef zijn Meesterproef met succes afgelegd. De proef werd afgenomen door de commissie Meesterproef SVH Meesterkok, bestaande uit SVH Meesterkoks Dennis Kuipers, (Vinkeles*, The Dylan Amsterdam), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**, Waalre) en de secretaris SVH Meestertitels, Hanneke Westland. De commissie beoordeelde Jef tijdens zijn Meesterproef op zijn vakmanschap en was onder de indruk van de proef. "Jef en Nadine creëren op Texel hun eigen droom. Ze blijven zich doorontwikkelen en zijn nooit klaar met dromen en doen. Het team is een geheel, een zwart-witte brigade die elkaar feilloos aanvoelt. Jef ontvangt alle gasten persoonlijk en neemt de kaart met hen door." Na de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Jef.

De feestelijke plechtigheid in het restaurant in Den Hoorn werd onder meer bijgewoond door meerdere ''patron cuisiniers''. Dat zijn eigenaars van exclusieve restaurants, tevens koks in bezit van de SVH Meestertitel, een select gezelschap waar Jef nu deel van uitmaakt. Jef: ''Ik had vroeger nooit gedacht dat het zover zou komen. Ik had bravoure en wilde kok zijn in mijn eigen restaurant. Leren doe je ook van de mensen om je heen'', dankt hij nadrukkelijk zijn team. ''Je moet elkaar motiveren en inspireren. De grootste motivatie is tegen elkaar zeggen: 'Vandaag doet het er toe.' Ik zie dan aan die koppies: We gaan het flikken vandaag! Jullie verdienen gewoon een Meesterkok'', richtte hij zich tot zijn keukenbrigade. "Wat is er mooier voor een leerlingkok dan het vak te leren van een SVH Meester.''

Hij sprak de hoop uit dat één of meerdere van zijn team het ook ooit tot Meesterkok zal schoppen. Meer op pagina 6.