De finale van het pannakampioenschap in de bovenbouw.
De finale van het pannakampioenschap in de bovenbouw. Foto: Jeroen van Hattum

Nieuwe pannakampioenen Texel

De duo's Kasper Boogaard/Sem Ris en Dirk-Jan van Heerwaarden/Marijn Stolk zijn zondagmiddag Texels kampioen panna voor basisschoolleerlingen geworden.

Dirk-Jan en Marijn (team Vurige Vlamen/Durperhonk) werden kampioen in de onderbouw van de basisschool, Kasper en Sem (PEC Zwolle United/De Fontein) werden kampioen in de bovenbouw.

De finale van de bovenbouw werd beslist met een 'golden goal', nadat de reguliere wedstrijd in een gelijkspel was geƫindigd. De finale van de onderbouw werd beslist door een panna, oftewel een bal die door de voeten van de tegenstander werd gespeeld. De reguliere wedstrijd was meteen afgelopen na de panna.

Voor Kasper Boogaard was de overwinning in de bovenbouw extra bijzonder, vorig jaar werd hij met Maurice van der Voort nog kampioen in de onderbouwklasse. Onderbouwwinnaars Dirk-Jan en Marijn vierden eveneens een voortzetting van succes; een jaar geleden waren zij nog als tweede in de onderbouwklasse geƫindigd.

Noah Harman en Duco Zijm (FC Lol/De Bruinvis) werden tweede in de onderbouw, gevolgd door Sam Wonder en Dylan Wijsman (Coole Mensen/De Fontein). Owen Kooger en Teddy Westra (De Nikies/Vrije School Stella Maris) werden vierde.

In de bovenbouw was de tweede plaats voor Dorian Wassenaar en Yannick Smidt (Buurnan en Buurman/Lubertischool), gevolgd door Giel Wind en Sil Straathof (FC Drama/Thijsseschool) en Tijn Zeeman en Danian Kreeft (Swexy Boys/De Fontein).

De wedstrijden werden gespeeld op de Groeneplaats waar organisator Sportservice Texel drie pannaveldjes had uitgezet. Er waren een hoop ouders, familieleden en andere belangstellenden aanwezig om het spel te volgen. Toeschouwers moesten soms even bukken of uitwijken, er werd op de veldjes fanatiek gevoetbald en daarbij vloog er nog wel eens een bal over de boarding de Groeneplaats op.

De pannafinale was het slotstuk van de voorrondes die eerder op de Texelse basisscholen waren gehouden.