Stichting Texels Museum krijgt opnieuw erkenning van CBF

Stichting Texels Museum is opnieuw erkend als goed doel door het Centraal Bureau Fondsenwerving voor de werkzaamheden van Ecomare.

De stichting kreeg het certificaat afgelopen vrijdag tijdens het zogeheten Feest van (H)erkenning in Amsterdam. Daar kregen 350 organisaties een certificaat volgens de nieuwe erkenningsvoorwaarden voor goede doelen. "Erkenning door het CBF betekent dat je er als gever vanuit kunt gaan dat je geld besteed wordt aan het realiseren van het mooie doel dat jij graag wilt steunen", aldus directeur Roline de Wilde in Amsterdam. Fedde Koster, lid van de Raad van Toezicht, nam daar het nieuwe certificaat voor de Stichting Texels Museum in ontvangst.

Het CBF, branchevereniging Goede Doelen Nederland, het Instituut Fondsenwerving, goededoelenorganisaties en andere belanghebbenden begonnen ruim twee jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw normenstelsel. Dat moest leiden tot een eenduidige erkenning en modernisering van de normen voor goede doelen. In de nieuwe normen zijn meer kwalitatieve aspecten opgenomen zoals impact, doelrealisatie en risicomanagement van het betreffende goede doel. De Wilde: "Iedereen kan bij een erkenning nu meteen zien dat een goededoelenorganisatie de boel op orde heeft en helder communiceert over wat ze bereikt." De directeur van het CBF noemde het voor de onderscheiden organisaties "een prestatie om trots op te zijn" dat zij al meteen voldoen aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden.

Ecomare staat bij het CBF te boek als een organisatie die zich ten doel stelt "een bijdrage te leveren aan de instandhouding en waar mogelijk het herstel van natuur- en cultuurwaarden in het waddengebied en de Noordzee (met daarbij speciale aandacht voor natuur en cultuur op en rond Texel)."