De Texelse dames actief in De Kampanje.
De Texelse dames actief in De Kampanje. Foto: . Bianca Valk.

House of Dance succes

Eindelijk was het dan zover. De debuutvoorstelling van alle leerlingen van Whitney Valk, die afgelopen jaar met haar eigen dansschool is begonnen. Ook haar leerlingen van Texel(want Whitney geeft ook les in De Waal, waren allemaal van de partij.

Whitney, die haar dansopleiding heeft gevolgd bij Dansacademie Lucia Marthas, wilde het direct groots aanpakken. Ruim 130 leerlingen stonden al vroeg voor de deur van de Kampanje, om 10.30 uur van start te gaan met de generale repetitie om nog de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. Om 14.00 uur gingen de deuren dan eindelijk open voor alle bezoekers, die al vol ongeduld stonden te wachten. Nieuwsgierig naar hun zoon, dochter, kleinkind , neefje of nichtje.
De leerlingen van Algemene Dansvorming, Kidsdance, Ballet, Hiphop, Modern Jazz, Dancehall en Musical Showdance stonden achter de coulissen klaar om van start te gaan. Onder het thema "HOD Late Night" ( gebaseerd op het tv programma van Umberto Tan),
kwamen alle dansen van alle lesvormen aan de orde, die men vanaf september aangeleerd heeft gekregen. De muziek met eigen gemaakte choreografieën, films, en de daarbij behorende kostuums, kregen extra dimensie door alle dagelijkse actualiteiten die in de voorstelling aan de orde kwamen. Vreugde maar ook ontroering kwamen hierbij aan bod. Alles was echt tot in de puntjes voorbereid.
Whitney is dan ook beretrots op al haar leerlingen en medewerkers, die van deze show een onvergetelijke eindvoorstelling gemaakt hebben, die zeker voor herhaling vatbaar is.