De laatste groepsfoto bij Sarasani.
De laatste groepsfoto bij Sarasani. Foto: Jeroen van Hattum

Laatste groepsfoto bij Sarasani na Memory Walk

Het was een laatste eerbetoon aan Sarasani zoals Jan Blei het omschreef. Een groep van vijftig mensen die de tijden van de roemruchte beatboerderij aan de Kogerweg meemaakten (1966-1976) toog zaterdag voor een laatste keer gezamenlijk naar Sarasani om het tijdperk van weleer met een Memory Walk op een waardige manier af te sluiten. Het was zaterdag precies vijftig jaar geleden dat Sarasani in 1966 voor het eerst haar deuren opende. De groep maakte een wandeling van 1966 meter die begon op de Elemert en door het centrum van Den Burg naar de boerderij leidde. Onderweg stonden als verrassing oude brommers opgesteld.

Blei, één van de organisatoren van het Sarasani Memory Event dat zaterdagavond bij Paal 9 werd gehouden, stond bij de boerderij stil bij de betekenis die Sarasani op het leven van veel mensen heeft gehad. Speciaal voor de gelegenheid werd voor een laatste keer een groepsfoto gemaakt zoals dat vroeger ook geregeld voor Sarasani gebeurde.

's Avonds bij Paal 9 waren er optredens van Kaz Lux en Frits Bonne & Friends en daarna was het voor de groep echt gedaan. Blei omschreef het Memory Event als de afsluiting van een tijdperk.