Afra Mevius op de brug.
Afra Mevius op de brug. Foto: Job Schepers

Turngroep Texel sluit seizoen met onderlinge wedstrijden

Het sportseizoen zit er bijna overal op en ook TurnGroep Texel, een selectie van turnsters uit Den Burg (GVT) en Oudeschild (GOS) breidde er afgelopen vrijdag een einde aan met de jaarlijkse onderlinge wedstrijden. Dit jaar werd de wedstrijd georganiseerd door GVTexel. De gymzaal aan de Beatrixlaan was omgetoverd tot een waar turnpaleisje. Voor het publiek, dat in ruime mate was opgekomen, waren plaatsen gereserveerd in de toestellenberging, vanwaar de gehele zaal goed was te overzien.

Dertig turnsters van de Texelse selectie kwamen uit in 8 categorieën. Voor de jongtalenten uit geboortejaar 2009 en 2008 was het de eerste wedstrijd binnen de TurnGroep. Helaas moesten Danielle Blom, Marilyn Houben en Saphie Brieko om verschillende redenen afzeggen.

Er werd op vier toestellen geturnd: brug met ongelijke leggers, evenwichtsbalk, tumblingbaan en sprong.

Voorafgaande aan de prijsuitreiking werd afscheid genomen van een 6-tal turnsters en 2 leden van de werkgroep. Ze werden allen bedankt voor hun inzet en ontvingen naast een bloemetje een welverdiend applaus.

Aangemoedigd door familieleden, vrienden en vriendinnetjes hebben de talenten laten zien wat zij dit seizoen allemaal geleerd hebben. Na ontvangst van een medaille, bloem en diploma gaan zij genieten van een welverdiende zomerstop.

Uitslagen:

Pre-pre instap(2009): 1. Minke-Li Eveleens; 2. Lieke Schuijl; 3. Daisy de Wilde; 4. Rosanne van der Slikke; 5. Sarah Jansen 6. Doutzen Talsma.

Pre-instap (2008): 1. Imke Bootsma; 2. Jorinde Boshuis; 3. Marit Poszig; 4. Mayra Daalder; 5. Imme Krijnen.

Instap (2007): 1. Roos Zegel; 2. Cinta van Beusekom; 3. Mirte Schuijl; 4. Bo Koorn; 5. Fleur Oosterhof.

Pupil1 (2006): 1. Isa Schouwstra; 2. Estelle Eelman; 3. Anneke Poszig; 4. Mesa van den Elst.

Pupil 2 (2005): 1. Dionne Daalder; 2. Lotte Kikkert.

Jeugd 1 (2004): 1. Afra Mevius; 2. Ciska Beumkes; 3. Thirza Schulze

Junior 6e divisie (2001/2002): 1. Asha Zijm; 2. Lente van der Vis; 3. Nienke Kikkert

Junior/Senior 4e en 5e divisie: 1. Babs de Haan; 2. Danielle Polderman