Finish van de een en start van de volgende loper bij de Bedrijvenestafette.
Finish van de een en start van de volgende loper bij de Bedrijvenestafette. Foto: Jeroen van Hattum

Bedrijvenestafette atletiekbaan

Het mannenteam van Imares (Geert Aarts, Rogier van Asmuth, Robbert Jak en Martin Baptist) is vrijdagavond als snelste geƫindigd bij de Bedrijvenestafette op de atletiekbaan in Den Burg.

Het team deed 10 minuten en 18 seconden over de 3200 meter die gelopen moest worden. Elke deelnemer liep twee rondjes atletiekbaan oftewel 800 meter. Een snelle tijd was er ook voor Jongens 1 van de Jozefschool (Dennie Banda, Coen van de Kerkhof, Colin Nichols en Ivan Leijstra) die 12 minuten en 10 seconden liepen. Zij bleven als enige van de leerlingen van de basisscholen onder de dertien minuten. De andere winnaars van de basisscholen: team Bloem van de Thijsseschool (Lieke, Jamila, Cato en Keara), team Zon van de Thijsseschool (Evelien, Hanne, Laurens en Achmed) en Meisjes 2 van de Jozefschool (Imme van de Kerkhof, Esmee Ellen, Ilse de Lange en Megan Havik). De eindtijden waren respectievelijk 16.21, 13.34 en 14.30 minuten.

In de klasse Families ging de overwinning naar de familie Witte (Tom, Paul, Erik en Jaap Witte) in 11.32 minuten. Bij de gemengde teams was de eerste plaats voor De Zandkoog (Kim Espelage, Anneke Pronk, Bernard van Hattem en Marnix de Witte) in 12.57 minuten. Het NIOZ (Anouk Goedknegt, Saara Suominen, Claudi Reinicke en Judith van Bleijswijk) pakte in 13.32 minuten de overwinning bij de vrouwen. Tijdens de regen maakten de aanwezigen dankbaar gebruik van het nieuwe clubhuis van AV Texel om te schuilen.