Twee dagen dance bij Paal 17

Paal 17 is zaterdag 13 juli voor de dertiende keer het toneel van SunBeats. Een serie bekende namen en nieuwe DJ's maken hun opwachting om voor de muziek van het dancefeest te zorgen.

Het dancefestival duurt dit jaar voor het eerst twee dagen. Eerst is er SunBeats en een dag later op zondag 10 juli wordt voor het eerst SunLounge gehouden. Daarbij is de muziek volgens de organisatie iets minder stevig dan op zaterdagavond, maar nog altijd voldoende om te dansen.

"Het terrein zal voor SunLounge helemaal in tropische sferen worden omgetoverd, compleet met palmbomen. De stage is doorschijnend waardoor bezoekers, al dansend, de zon achter de DJ's in de zee zien zakken." SunLounge wordt op 10 juli gehouden van 15.00 tot 23.00 uur en SunBeats op zaterdag 9 juli van 17.00 tot 02.00 uur. De line-up is inmiddels bekend.

Er worden optredens verwacht van Ronald Molendijk, Joe Stone, La Fuente, SpexJam, DJ Rose, Greg van Bueren, Praia del Sol, Roog & Erick E, Saxophonation, DJR, Onwijs, Funkerman, Gio Goose, House4Pleasure en Haits. Onder hen een aantal vaste DJ's als Roog & Erick E, Gio Goose en DJ Rose die al bij menige SunBeats hun opwachting maakten. Onder de DJ's ook drie Texelse acts: achter Spexjam gaat Joram van der Spek schuil, DJR is Jurijan Röpke en Onwijs bestaat uit Florian Julius en Lennart Witte.

SunBeats staat erom bekend dat er bij mooi weer ontspannen op blote voeten in het zand van Paal 17 kan worden gedanst. De organisatie laat op de website weten dat op het gebied van soft- en harddrugs een zero tolerance beleid wordt gevoerd. "Dat betekent dat je geen soft- en harddrugs in het bezit mag hebben. Dus ook geen jointje. Bij twijfel kan bij de ingang worden gefouilleerd." Bezoekers die in het bezit zijn van drugs worden volgens de organisatie door de beveiliging overgedragen aan de politie.