Dressuur- en springwedstrijd

Bij manege Akenburg werden zondag dressuur en springwedstrijden gehouden. Bij de M1 paarden wist Ilona van der Vis tweemaal naar de eerste prijs te rijden met een score van 191,5 en 197 punten. Deze score leverde Van der Vis en haar merrie Envy Donna drie winstpunten op.

Bij de L1/L2 paarden waren Bea Dekker en Laura Sluiter aan elkaar gewaagd. Dekker nam met Denver in de eerste proef de leiding met 187,5 punt. Sluiter moest hier genoegen nemen met de tweede plaats en 185,5 punt. In de tweede proef waren de rollen omgedraaid en ging Sluiter er met het oranje rozet vandoor met 194 punten. Dekker eindigde nu op plaats twee met 190 punten. Beide dames kunnen twee winstpunten bijschrijven. Bij de pony's was Anne-Loise van den Broeck met haar pony Myra Belle goed op dreef. Met 190,5 punt voor de eerste proef en 189 punten voor de tweede proef wist zij de jury te overtuigen. De punten waren goed voor twee eerste prijzen en twee winstpunten.

Tijdens de springwedstrijd werden ook de nodige winstpunten binnengesleept. Marousha van Egmond met haar pony Rhyfedd Ymerodres reed twee keer een foutloze ronde in de klasse B cat. D/E. Dit leverde haar een eerste prijs en twee winstpunten op. Ook waren er eerste prijzen voor Skye Brouwer, Iris Pijper, Nynke Moorman, Sanne Graaf en Sharon Coevert. Zij lieten alle balken liggen. Coevert behaalde hoge stijlpunten waardoor zij ook twee winstpunten mag bijschrijven.

Bij de paarden klasse B streden Sabine van der Wal en Gerard Roeper tegen elkaar. Beiden pakte eenmaal de eerste prijs. In de klasse L won Leonie van Schaik met Elviro La Grande tweemaal en behaalde drie winstpunten. Ook in de klasse M kwam Van Schaik aan start, ditmaal met haar paard Texel Consensus. Helaas had zij in het eerste parcours een weigering maar dit maakte zij in de tweede ronde ruimschoots goed met een spectaculaire foutloze ronde en twee winstpunten.