Het Almeers Jeugd Symphonie Orkest.
Het Almeers Jeugd Symphonie Orkest. Foto: AJSO

Muziek in Kaap Skil

In Kaap Skil komend weekend twee concerten. Zaterdag 2 juli klinkt vanaf 16.00 uur muziek van leden van het Krashna Delfts studentenkoor en orkest, zondag 3 juli om 15.00 uur speelt het Almeers Jeugd Symfonie Orkest.

Het Krashna Delfts studentenkoor en orkest spelen zaterdag op het terras van museum Kaap Skil. Krashna Musika is het (klassieke) studenten muziekgezelschap in Delft. Studenten ervaren het plezier van samen musiceren in het orkest, koor en/of kamermuziekensembles. Bij slecht weer wijken ze uit naar het museumcafé.

Op zondag speelt het Almeers Jeugdorkest van 15.00 tot 16.00 uur op het buitenterrein. Het orkest speelt muziek variërend van licht tot klassiek, en geeft jaarlijks ongeveer tien concerten. Het orkest staat onder leiding van dirigent Hans Welle. Ambitie is de Top 5 van Nederlandse jeugd symfonieorkesten en streven naar het hoogste niveau van de Top 2. Als slecht weer wordt verwacht, is dit optreden om 12.00 uur in De Burght Kerk in Den Burg. Het orkest speelt lichte werken als Viktor's Tale uit de film The Terminal en muziek uit de film Frozen en Rocky. Daarnaast klassieke repertoire met stukken als Candide en Finlandia.