Derde editie van Struûn op komst

Struûn Texel keert terug. In het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november wordt in Den Burg de derde editie van het festival gehouden.

Struûn kende in 2013 en 2014 de eerste twee edities. Vorig jaar ging het evenement niet door. Volgens het bestuur was toen de onzekerheid over de evenementenvergunning te groot. Ook werd het financiële risico vorig jaar te groot geacht omdat STIFT op dat moment volop in een bestuurswisseling zat.

De nieuwe editie is geconcentreerd in Den Burg en niet meer in meerdere dorpen tegelijk. Bedoeling is dat er ongeveer vijftien podia door Den Burg komen waar een vooruitblik wordt gegeven op de evenementen die in 2017 op Texel worden gehouden. "Bezoekers kunnen rondkijken en er een mooie ontdekkingstocht van maken." Volgens de organisatie wordt er muziek, cultuur, cabaret, verhalenvertellers en kunst tijdens de nieuwe Struûn geboden. De toegang is gratis, er wordt geen entree geheven.

Licht krijgt net als bij de vorige edities een belangrijke rol (toen waren diverse gebouwen mooi uitgelicht) en het is de bedoeling dat de locaties waar podia komen onderdeel van de optredens worden. "De locaties zullen de optredens versterken in hun entourage van klein intiem tot groots en authentiek, zodat de artiesten nog beter uitkomen." Volgens het bestuur is het nu eerst zaak vrijwilligers bij elkaar te krijgen om in november alles in goede banen te laten verlopen. Belangstellenden kunnen zich melden via bestuur@struuntexel.nl. Struûn zoekt mensen die minstens twee dagen kunnen van 16 tot en met 22 november. Organisaties die hun evenementen tijdens Struûn onder de aandacht willen brengen, kunnen eveneens op het mailadres terecht.

Het bestuur van Struûn is aangevuld met twee nieuwe leden. Richard Segers is voorzitter, Marco Schippers penningmeester en Maurice Diks algemeen adviseur. Zij zijn er vanaf het begin bij. Sandra Koning (secretaris) en Pepijn van der Mije (van Stayokay) hebben de gelederen versterkt. Segers verwacht dat het met de financiën goed gaat komen. "We gaan voor een sluitende begroting."