Afbeelding
Foto: Job Schepers

Studenten spirituele psychologie geslaagd

Bij Inge Stevenson uit De Koog is na de veertiende module een grote groep geslaagd voor de opleiding 'spirituele psychologie.'

In deze erkende opleiding wordt aandacht besteed aan psychologische en filosofische vraagstukken, gebaseerd op oosterse en westerse tradities. Naast kennis uit oude tradities is er ook ruimte voor inzichten uit de psychologie en recent wetenschappelijk onderzoek.

"Mensen worden uitgenodigd zichzelf diepgaand te leren kennen en te ontwikkelen. Met behulp van meditaties en oefeningen worden lichaam en bewustzijn meer ontspannen en komt de eigen authenticiteit meer naar voren. Dit helpt de deelnemers om beter waar te nemen wat hun specifieke kwaliteiten zijn en waar hun passie ligt. Het gaat er dus niet om dat iedereen in dezelfde mal past, maar dat men zijn eigenheid ontwikkelt", legt Stevenson uit.

Individueel kan men ervoor kiezen het professionele deel verder te ontwikkelen aan de hand van vier extra modules en de medische basiskennis. Hiermee kan men zich inschrijven bij een beroepsvereniging als therapeut en coach.

"De leden van de groep die nu afstudeert hebben allen de bereidheid en moed getoond deze investering in zichzelf aan te gaan. De ontwikkeling die ik bij hen mocht waarnemen is prachtig en dankbaar", besluit Stevenson.