Het praktijkonderdeel van het koetsiersexamen.
Het praktijkonderdeel van het koetsiersexamen. Foto: Tussen Wad en Duin

Menners Wad en Duin doen examen als koetsier

Menners hebben begin juni met succes examen gedaan voor het koetsiersbewijs. Eerst deden ze theorie-examen, daarna werden de paarden opgetuigd en ten slotte volgde een rit door Den Burg.

Het examen werd afgelegd onder prachtige weersomstandigheden. De proeve van bekwaamheid gebeurde onder leiding van examinator Marleen van Eijk. Eerst de theorie en daarna liet zij de paarden optuigen en op de juiste manier voor het rijtuig zetten. In Den Burg volgde het praktijk gedeelte. Tijdens een rit van vijftien minuten moesten verschillende manoeuvres worden uitgevoerd. Hier was in de wintermaanden flink op geoefend, aangestuurd door cursusleider Piet Beers.

De instructeur van menvereniging Tussen Wad en Duin werd hierbij geassisteerd door Cees Bakker, die ook zijn paarden beschikbaar stelde. Alle deelnemers slaagden voor het praktijk examen, twee kandidaten mogen hun theorie over doen.

De geslaagden zijn: Annemarie Boks, Nanda Boot , Claudia Hahn , Barbara Pieterse, Dorinde Timmer en Jacqueline van der Vis-de Wit .