Vliegen bij avondlicht ter viering van het begin van de zomer.
Vliegen bij avondlicht ter viering van het begin van de zomer. Foto: Texel Airport

Sunset vliegen op Texel Airport

Texel Airport viert het begin van de zomer vrijdag 24 juni met 'sunset vliegen'. Het vliegveld is die avond langer open.

Bij hoge uitzondering is het vliegveld dan eenmalig open tot 22.00 uur. Normaal sluit het Texelse vliegveld uiterlijk om 20.00 uur. Om het begin van de zomer te vieren kunnen de para's op (bijna) de langste dag van het jaar 'sunset springen'. Het betekent dat de parachutisten tegen de achtergrond van een ondergaand zonnetje te zien zullen zijn. Ook zal Tessel Air ook 's avonds rondvluchten verzorgen boven het eiland, wat bij avondlicht een bijzondere beleving belooft te worden. Omdat de Texelse havenmeesters toch al op hun post zijn, kunnen ook de andere gebruikers en bezoekers van andere vliegvelden van de extra openstelling gebruik maken. Texel Airport is niet het enige vliegveld dat het begin van de zomer viert, ook andere vliegvelden zijn vrijdag langer geopend.

Restaurant De Horizon Texel, het vliegveldrestaurant, is 's avonds geopend, zodat vliegers, para's, Texelaars en toeristen die en kijkje op het vliegveld willen nemen iets kunnen drinken of een maaltijd nuttigen.