Afbeelding
Foto: Job Schepers

Coureur René Hoep is alweer op titeljacht

Het autocrossseizoen draait weer volop en afgelopen weekend heeft Rene Hoep in zijn verlaagde crosskever een ware autocrossmarathon beleefd. In goed gezelschap van zijn monteurs zijn er in twee dagen drie wedstrijden verreden.

Zaterdagochtend vroeg ging de reis naar Biddinghuizen om daar bij ACV De Flintstones mee te rijden met twee wedstrijden. Zowel in de sportklasse (wat een standaardklasse is van het dagprogramma) als in de Idzenga-kevercup (een competitie over 6 wedstrijden verdeeld bij diverse verenigingen in noord Nederland)werd de strijd aangegaan. Het werd een drukke dag maar het wedstrijdritme kwam er daardoor goed in. In de sportklasse werd in de vier manches gefinisht als derde, tweede, derde en tweede. In de Idzenga werd driemaal als eerste gefinisht en door een slechte start in verband met een hele natte baan eenmaal als zesde. Eindresultaat was in beide klassen een tweede plaats.

De dag erna ging de strijd verder bij de ACON in Sint Maarten. Hier was het bij voorbaat al spannend. Hoep stond tweede in het algemeen klassement en de leider had in een vorige wedstrijd zware motorschade opgelopen dus een stapje klimmen was goed denkbaar. Het werd een succesvolle dag met in de manches een vijfde, tweede en eerste plaats. Voldoende om als beste in het tussenklassement aan de finale te beginnen. Degene met de meeste punten starten achteraan in de finale dus winst is niet vanzelfsprekend. Strijdlustig werd er gestreden met een derde plaats als uitslag. Over de dag was Hoep de beste en in het algemeen klassement kon hij door de verrichtingen van de dag doorklimmen tot klassementsleider. De volgende wedstrijd is 25 juni in Baflo (boven Groningen) voor de Idzenga-kevercup.