Deelnemers en vrijwilligers aan de sponsorloop voor het Bliedhuus.
Deelnemers en vrijwilligers aan de sponsorloop voor het Bliedhuus. Foto: Henk Slikker

Sponsorloop ''walk and run'' voor Bliedhuus levert €1860,- op

De sponsor 'walk and run' voor 't Bliedhuus die zaterdagmiddag werd gehouden in de Dennen, was een succes. Meer dan honderd hardlopers en wandelaars hadden zich aangemeld om tegen betaling van een sponsorbijdrage van tenminste €5,- aan de walk and run deel te nemen.

Het enthousiasme in het bos was groot. De meeste deelnemers betaalden een hoger bedrag voor het goede doel. Totaal werd zaterdag liefst €1860,- ingezameld. De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor de inrichting van de algemene ruimtes in het nieuwe onderkomen van 't Bliedhuus aan de Burdetstraat in Den Burg, dat volgend jaar maart in gebruik wordt genomen. "We zijn enorm blij met deze flinke bijdrage", liet de organisatie na afloop weten. "Het geld wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een nieuwe eethoek, een televisie, of bankstel in één van de twee algemene ruimtes van het nieuwe Bliedhuus. Omdat we twee algemene ruimtes compleet moeten inrichten is een aardig bedrag nodig en dankzij deze leuke actie hebben we een mooi startkapitaal".

Onder de deelnemers bevonden zich natuurlijk ook de huidige en toekomstige bewoners van 't Bliedhuus, die enthousiast meeliepen. Na de tocht werden de deelnemers getrakteerd op een hotdog en frisdrank. De sponsorloop werd mede mogelijk gemaakt door eetcafés De Kastanjeboom en De Steenenplaats in Den Burg.

Voor wie de sponsorloop heeft gemist is het altijd mogelijk om een financiële bijdrage te geven aan dit Texelse goede doel. Het rekeningnummer is NL75ABNA 0473058898 t.n.v. Stichting Blied.

In café De Zwaan wordt daarnaast op vrijdag 24 juni vanaf 21.00 uur een avond georganiseerd met optredens van verschillende Texelse bands, waarbij geld ingezameld wordt voor een nieuwe muziekinstallatie in het nieuwe Bliedhuus. Ook daar is iedereen van harte welkom.