Leden van Rotaract Texel samen met Bas Vogel in de keuken.
Leden van Rotaract Texel samen met Bas Vogel in de keuken. Foto: Liselotte Schoo

Leden Rotaract Texel in touw op De Krim voor Aspergediner

Rotaract Texel heeft woensdagavond voor de tweede keer een Aspergediner gehouden om geld op te halen voor het goede doel.

Rotaract is de serviceclub die vorig jaar het Texelse Monopolyspel op de markt bracht. De club is een partner van Rotaryclub Texel en sinds kort onderdeel van de internationale Rotaryorganisatie.

Woensdagavond was de Rotaract, die uit twintig jonge Texelaars tussen de 18 en de 35 jaar oud bestaat, in touw bij restaurant De Waddenhoeve van vakantiepark De Krim. Onder aanvoering van Bas Vogel van hotel Het Anker van Texel in De Cocksdorp stond een deel van de groep in de keuken om de maaltijden voor het Aspergediner te bereiden. Een ander deel liep rond in het restaurant om de gerechten uit te serveren.

Er waren vijftig mensen aangeschoven voor de maaltijd. "Onder hen ook twee toeristen die meteen konden aanschuiven omdat er nog twee plaatsen over waren", vertelt Floor Daemen van Rotaract Texel. "Zij hadden de avond van hun leven en zeiden volgend jaar ook graag weer terug te komen."

Het diner bestond uit Texelse asperges van Bert Keijser en andere producten die de leden van de serviceclub overal en nergens vandaag bij elkaar wisten te krijgen. Tussen de gangen door vertelde een aantal mensen over de producten die voorbij kwamen. Keijser kwam aan het woord over de asperges, Danielle Vilten ging in op de wijnen die werden geschonken, Anton Witte vertelde over de kazen, Arco Eelman over de artisjokken en Fenneke Lap over de Texelse lavendel die ze samen met Sanne Lap heeft. De lavendel zat in de bonbons verwerkt.

Het Aspergediner heeft naar schatting zo'n tweeduizend euro voor het goede doel opgeleverd. Volgens Daemen gaven diverse sponsors aan in 2017 graag mee te werken aan het derde Aspergediner.