Jeugdsportpas weer van start

Basisschoolkinderen uit de groepen 6,7 en 8 kunnen vanaf 17 juni weer terecht voor jeugdsportpas.

Drie sportaanbieders bieden in de periode van 17 juni tot 8 juli 2016 een kennismakingscursus aan van een aantal lessen. Eén sportaanbieder biedt een eenmalige cursus van één uur aan. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen. Deelname kost slechts €5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen kunnen na afloop van de kennismaking natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich.

Deze periode staat in het teken van de watersporten. De kinderen kunnen in deze periode kiezen uit Catamaranzeilen bij Cocksdorper Kust Zeilvereniging, snorkelen/aquajoggen in zwembad Molenkoog. Catamaran zeilen vindt plaats bij Paal 33 in de Cocksdorp, het snorkelen en aquajoggen in het zwembad Molenkoog in Den Burg. Daarnaast kunnen kinderen kennismaken met golfsurfen, er wordt een eenmalige cursus golfsurfen van een uur aangeboden door Surfschool Foamball in De Koog. Om mee te doen met golfsurfen moeten de kinderen in het bezit zijn van een zwemdiploma.

Kinderen kunnen zich opgeven middels de briefjes die op school zijn uitgereikt of u kunt contact opnemen met Sportservice Texel 322815 of sportservicetexel@texel.com Opgave kan nog tot 16 juni 2016.