Nieuwe parkeerautomaten 1 juli

De huidige parkeerautomaten op Texel zijn vanaf 1 juli vervangen door nieuwe eigentijdse automaten. De parkeerder kan dan zijn parkeertijd binnen de kernen van Den Burg, De Koog en Oudeschild voor kort parkeren digitaal betalen middels een pinpas, creditcard of met de mobiele telefoon (belparkeren).

Deze vernieuwing is de eerste stap in de uitvoering van een reeks van parkeermaatregelen die deel uitmaken van het mobiliteitsplan dat de gemeenteraad op 17 februari 2016 goedkeurde. De huidige 25 parkeerautomaten die nu verspreid over het eiland staan, worden in de laatste week van juni vervangen door 16 eigentijdse automaten die de moderne digitale betaalmethoden ondersteunen. Door het belparkeren en de invoering van kentekenparkeren in 2017, kan worden volstaan met minder parkeerautomaten. Bij de nieuwe parkeerautomaten is de inworp van muntgeld niet meer mogelijk. Het Texelvignet blijft in 2016 verkrijgbaar via wederverkopers, de publieksbalie of online via www.texel.nl. Het parkeertarief en de huidige parkeerregels zoals gebruik van de blauwe parkeerschijf bij parkeerlocaties met een maximale parkeerduur en de betaaltijden blijven na 1 juli onveranderd.

De uiteenlopende parkeermaatregelen uit het Mobiliteitsplan worden gefaseerd ingevoerd. Maatregelen als de aanschaf van het Texelvignet via de parkeerautomaat, betaald parkeren op de stranden en parkeren op kenteken worden vanaf 1 januari 2017 doorgevoerd.