Livemuziek bij De Worsteltent trekt veel publiek.
Livemuziek bij De Worsteltent trekt veel publiek. Foto: Worsteltent

Swingen in de tuin

Livemuziek en de Worsteltent. Het is een traditie die al teruggaat tot 1994. Tot op de dag van vandaag heeft het restaurant aan de Rozendijk in De Dennen iedere zondag in de zomermaanden een afwisselend programma.

"Het begon juist niet in de zomer. Het was in de wintermaanden van 1994 toen we begonnen met Eric Vaarzon Morel, een bekende Amsterdamse flamencogitarist die ik goed kende.Vanaf dat moment is het steeds verder gegroeid. Het resulteerde rond '96/ '97 in thema avonden. Zo hielden we een Berlijnse avond met Mieke (Stemerdink red.) van De Gigantjes. We bouwden het hele restaurant om tot nachtclub", vertelt eigenaar Fons Griffioen. Vandaag de dag spelen bands uit alle windstreken van het land en van de meest uiteenlopende genres in de tuin van het restaurant. Maar het gaat om veel meer dan de muziek. Of het nou jazz, folk, blues, soul, cajun, country of muziek uit de hitlijsten is, het gaat om het genieten. "En later dit jaar hebben we nog bigbands in de tuin, we doen ons best om van alle markten thuis te zijn."

Voorbijgangers

"Als het mooi weer is, speelt de band in de tuin. We zitten dicht aan de bosrand, maar hebben toch veel zon. Afgelopen zondag hadden we Jug Bross spelen. Er kwamen enorm veel mensen op af. De toegang is gratis en dat maakt het laagdrempelig. Ook voorbij komende fietsers die er niet vanaf weten, stoppen vaak om mee te genieten", vervolgt Fons die het restaurant runt met Wenny Steinmann. En mocht het nou onverhoopt toch een keer regenen, geen paniek. Dan verplaatst het concert gewoon naar binnen. De driehonderd jaar oude boerderij heeft een geweldige akoestiek en heeft bij sommige vaste gasten daarom juist de voorkeur. De livemuziek is niet alleen gericht op de toerist, maar ook juist op de Texelaar. Daarom proberen we het programma ook zo afwisselend mogelijk te houden en toegankelijk voor jong en oud. In augustus speelt er bijvoorbeeld een goede soul-funkband Dit alles onder het genot van een lunch of gewoon een bitterbal bij de borrel. We zitten op fietsafstand van Den Burg, dat scheelt. Sommige gasten komen al jaren en hebben de muzikale middagen vast in de agenda staan. Toen wij begonnen met de livemuziek waren wij van mening dat dit een goede toevoeging zou zijn aan dat wat we al deden en dat is gebleken", stelt de eigenaar.

Loungen

Iedere zondag kan men tussen 14.00 uur 17.00 uur terecht voor een relaxte middag vol muziek. Komende zondag treedt de formatie P5 op in de Worsteltent. Peter Parker's Pick Pocket Project is een samengaan van diverse muzikanten die staan voor een eigen "grungy songgeluid". Jazzy en latijnse klanken aangevuld met popclassics, rockhits en bluesballads behoren, met eigen werk in diezelfde stijl, tot het middagrepertoire. We nog meer wil genieten kan ook terecht bij een ander nieuw concept. Op zaterdagavond in juli en augustus heeft de live-cooking loungebarbecue zijn intrede gedaan. De volledige muziekagenda is te vinden opwww.14sterren.nl.