Uitstel jaarrekening van TexelEnergie

TexelEnergie krijgt toestemming van de leden om de presentatie van de jaarrekening over 2015 tot uiterlijk eind november uit te stellen.

De energiecoöperatie hield afgelopen vrijdagavond een ledenvergadering over de jaarcijfers. Die hadden statutair al gepresenteerd moet zijn, maar TexelEnergie is nog steeds bezig een aantal erfenissen uit het verleden op te ruimen. De circa zestig aanwezige leden gaven de Raad van Commissarissen toestemming om uiterlijk eind november de jaarrekening over 2015 te presenteren. TexelEnergie kende over 2014 een netto verlies van €305.884,- en voor 2015 (januari tot en met oktober) hing eind vorig jaar een verwacht verlies van iets meer dan twee ton in de lucht. Volgens voorzitter Leo Timmers lijkt het erop dat het verlies nu op circa anderhalve ton gaat uitkomen, maar hij houdt slagen om de arm. De continuïteit van TexelEnergie is daarmee nog altijd wankel, al lukt het volgens Timmer om de lopende kosten met de huidige opbrengsten te kunnen blijven betalen. Hij hoopt dat de komende maanden meer duidelijkheid gaan bieden en dat het lukt om de problemen op te lossen. "Daarna hopen we weer voorzichtig vooruit te kunnen kijken naar de toekomst." TexelEnergie kwam in de problemen omdat het onder meer niet lukte de afrekeningen goed in orde te krijgen wat beroering bij de leden opriep. Ook het herinnerings- en aanmaningsbeleid kende problemen, waardoor de afrekening van de energiekosten spaak liep.


Start dagkaarten

voor Texelhopper

De Texelhopper start maandag 13 juni met de dag- en gezinskaart waarmee reizigers met een gereduceerd tarief met de bus kunnen reizen.

Met een dagkaart van €7,50 kan een reiziger de hele dag gebruik maken van zowel lijn 28 (de grote bus) als de kleine Texelhopperbusjes. Met de gezinskaart kan een gezin van twee volwassenen en drie kinderen (van 4 tot en met 11 jaar) voor €17,50 de hele dag met de Texelhopper reizen. Met de kortingskaarten kan op werkdagen vanaf 09.00 uur worden gereisd. Op feestdagen, zaterdag en zondag geldt de tijdsbeperking niet.

De nieuwe kaarten kunnen gekocht worden bij het Connexxionloket op het NS-station in Den Helder, bij ondernemers die al kaartjes voor de Texelhopper verkochten en bij de buschauffeurs van de grote Connexxionbussen op Texel. De kaarten zijn eveneens online te verkrijgen via www.texelhopper.nl. Volgens de Texelhopper veranderen de dag- en gezinskaarten de manier van reizen met de Texelhopper niet. Een rit met de kleine hopperbusjes moet nog altijd minimaal een uur van tevoren worden geboekt.