Leerlingen en ouderen genieten

"Iedereen is waar hij moet zijn volgens mij. Het programma loopt ietsje uit, maar dat hoort zo", stelt Pieter van den Broeck tevreden vast. De leerling uit HV2B heeft het druk met zijn taak als ceremoniemeester tijdens de Dubbel Genieten dag op de OSG, afgelopen donderdag.

Drie weken waren ze druk bezig met de voorbereiding, donderdag viel alles op zijn plaats. Bewoners van de Gollards brachten een bezoek aan de OSG om eens te zien hoe het er in het hedendaagse onderwijs aan toe gaat. De leerlingen hadden zich uitgesloofd op een positieve manier. Zo werden samen met de gasten zeepjes gemaakt, voorzien van vilt zodat ze goed vast te houden waren. Er werden samen kaarten gemaakt en er was koffie en koek. Zowel ouderen als de scholieren leken zich uitstekend te vermaken. "Je bent er weer eens uit en het is nog supergezellig ook. Ik ben net op rondleiding geweest door de school. Ik had het nog nooit gezien. Ik vind het voor herhaling vatbaar", vertelt een mevrouw.

Milena Hilstra, die het project op Texel oppakte, nam een rol op de achtergrond aan, maar keek het tevreden aan. "Wat doen ze het enthousiast. Er kwam net een leerling naar mij toe die vertelde dat hij nu begreep waarom het 'Dubbel genieten' heet. Dat is leuk om te horen", stelt ze vast. Het Texelfonds steunt in dit initiatief op Texel dat ouderen en jongeren met elkaar wil verbinden. Hilstra sprak eerder uit dat ze hoopt dat het bedrijfsleven ook een rol in gaat nemen bij Dubbel Genieten.