Bijzondere uitdossingen op het volleybaltoernooi.
Bijzondere uitdossingen op het volleybaltoernooi. Foto: Jeroen van Hattum

Volop zon voor Buitentoernooi

Drinken en smeren was afgelopen weekend het devies bij het 45ste Buitentoernooi van Tevoko in De Dennen. Het was warm, soms zelfs een beetje te warm, op Het Vierkante Stuk waar 144 teams het zaterdag en zondag op achttien verschillende velden tegen elkaar opnamen.

Texels succes ontbrak niet. In de derde klasse B dames pakte het team Vooruyt de overwinning en in de derde klasse C heren ging de overwinning naar De Parkeerwachters. Dat is een team dat is een team dat een paar jaar geleden voor het eerst meedeed en toen de vraag kreeg of ze ook geen parkeerwachters wilden zijn, waarna de naam van het team meteen geboren was.

De wisselbeker voor het beste overall-prestatie ging dit jaar naar Ken Krekt uit Drachten. Het was de tweede keer dat het Friese team de beker won. Vorig jaar werd de beker gewonnen door Tevoko'70, team dat al vanaf het begin meedoet en nu voornamelijk uit de kinderen van de spelers van het eerste uur bestaat. Zij werden dit jaar derde in de derde klasse C heren.

Het toernooi verliep volgens André van der Vliet van de organisatie verder naar tevredenheid. Er waren geen rare dingen, behalve dat het er zaterdagmiddag even naar uitzag dat de waterdruk voor het sanitair te laag zou worden. Een oproep aan de deelnemers om flesjes water te halen en water uit de kraan te drinken, deed wonderen. Van der Vliet: "Daarna hebben we in alle rust het systeem nog eens nagelopen en een paar tussenkranen opengezet, waardoor we nog wat extra druk op de leiding konden krijgen."

Voor de volledigheid, de uitslagen van het Buitentoernooi.

Voor evt. nazorg.

Beste presterende Texelse teams: Vooruyt uit Den Hoorn, 1e in dames derde klasse B,

En Parkeerwachters, in heren derde klasse C.

Bekerverdediger Tevoko '70 eindigt als derde in heren derde klasse C.

Het team van KenKrekt uit Friesland verovert voor de tweede keer de wisselbeker voor de beste overall-prestatie.

Het toernooi is verder naar tevredenheid verlopen. Geen rare dingen, alom tevredenheid over het toernooi, het weer en het eiland.

Dank voor jullie aandacht.

Het Buitentoernooi van Tevoko heeft een geslaagde eerste dag achter de rug.

In de volle zon namen de 144 volleybalteams (waarvan 23 teams van Texelse bodem) het zaterdag tegen elkaar op op Het Vierkante Stuk aan de Ploeglanderweg in De Dennen.

Het was zaak om voldoende te blijven drinken en dat gebeurde dan ook volop. Het leidde in de loop van de middag tot een verzoek van de organisatie aan de deelnemers om wat meer flesjes water te drinken in plaats van kraanwater, omdat anders de druk van de waterleiding te laag zou worden voor het sanitair.

De sfeer op de velden was relaxed en zomers. Uit de boxen klonk muziek en er werd ontspannen tegen elkaar gespeeld.