Bij eetcafé Mans staat zaterdag de eerste EK Pubquiz op het programma.
Bij eetcafé Mans staat zaterdag de eerste EK Pubquiz op het programma. Foto: Job Schepers

Een mooi EK met Mans en de Texelse Courant

Het is bijna zo ver, over drie dagen begint het Europees kampioenschap in Frankrijk. "We" zijn er niet bij, maar niet getreurd. Eetcafé Mans en de Texelse Courant hebben de handen inéén geslagen om toch een aantal onvergetelijke wedstrijden te geven. Aan de poulewedstrijden Engeland - Rusland, Duitsland - Polen en Zweden - België zijn namelijk een pubquiz gekoppeld. Welk team (max. 4 personen) kroont zich tot de voetbalexpert van Texel?

"Ondanks dat we zelf niet mee doen, willen we er toch een mooi feestje van maken. We hebben voor deze wedstrijden gekozen omdat dit onze buurlanden zijn en waar kan dit beter dan bij het echte voetbalcafé van Texel", stelt Duncan Whyte van Langeveld en de Rooy (Texelse Courant).

Hoe werkt het?

Iedere quiz bestaat uit maar liefst vijf rondes. De eerste ronde bestaat uit tien vragen met betrekking tot het EK 2016 en de voorronden die worden gepresenteerd in de dinsdagkrant voorafgaand aan de wedstrijd. Het zijn niet de makkelijkste vragen. Een paar voorbeelden van de eerste wedstrijd, Engeland - Rusland van komende zaterdag: "Van hoeveel mensen wereldwijd wordt verwacht dat ze alle wedstrijden van dit EK zullen zien?", Welk land kwalificeerde zich als 'beste derde' voor dit eindtoernooi?" en "Hoeveel eigen doelpunten werden er gemaakt tijdens de kwalificatie?" De tien vragen dienen beantwoord worden meegenomen naar de pubquiz.

Bij binnenkomst in Mans begint ronde twee. Deze bestaat eveneens uit tien vragen, maar dan over de wedstrijd zelf. Dit zijn vragen als "Wie krijgt de eerste inworp?" en "Valt er in deze wedstrijd een strafschop?" Nadat ook ronde twee is afgerond wordt het echt lastig. Deelnemers aan de Pubquiz wordt geadviseerd zich goed in de lezen in de beide spelende landen. Hier wordt namelijk het kaf van het koren gescheiden. Daarna is het tijd voor voetbal. Gezamenlijk en onder het genot van een drankje wordt samen de wedstrijd gekeken. Engeland - Rusland is al een prachtige affiche, met zijn allen is het nog gezelliger natuurlijk. Na de wedstrijd gaan we zien welke teams het vizier nog op scherp hebben tijdens ronde 4, de fotoronde onder de bezielende leiding van Richard Segers. De avond wordt afgesloten met een ronde algemene vragen over het Europees Kampioenschap.

programma

Wat is een wedstrijd zonder prijzen? Niets, en daarom zijn er iedere speelronde prachtige prijzen te winnen. De leden van het team dat na drie wedstrijden bovenaan staat, ontvangen allemaal een prachtige televisie, ter beschikking gesteld door EP: Voordeelland. Los van het feit dat het ook zonder Nederland een prachtig en gezellig toernooi gaat worden, is het dus nog lucratief ook.

Wie deel wil nemen aan de Pubquiz dient voor 20.00 uur binnen te zijn bij Eetcafé Mans (Binnenburg, Den Burg). Hieronder het volledige programma:

Zaterdag 11 juni: Engeland - Rusland

Donderdag 16 juni: Duitsland - Polen

Woensdag 22 juni: Zweden - België

De vragen van de eerste ronde zijn te vinden op de achterpagina. De vragen worden ook gepresenteerd via onze website en Facebookpagina.