Een maatje meer….

Ik heb eindelijk een goede centimeter gevonden, ik wil iets bestellen op internet, maar weet niet welke maten ze in het Grote Brittannië aanhouden. Wat bij Vero Moda een L of XL is, kan wel heel anders uitpakken als we de plas oversteken. Ik ben een flinke tante, de tijd dat ik in een S paste, ligt ver achter mij. De kinderen en de jaren hebben er steeds een paar kilo bijgedaan, zo gaat dat, ondanks hard werken, veel fietsen en zwemmen.

Het zal de aard zijn, een kopje thee met een lekker chocolaatje, een vers zelf gesneden donker brood met roomboter en kaas, gebakken vis, heeeeel veel groente en fruit, kwarktaart, vertel het maar...

Vele dames hebben ermee te maken, deze week werd een rechtszaak gewonnen om maat 46 van de modeketen Zara in de winkels te krijgen. De gemiddelde vrouw in Nederland draagt maat 44 en wil er graag modieus uitzien. De rechtszaak werd gewonnen en de maat in no time uitverkocht. De centimeter van boven geeft 110 aan. Nou heb ik natuurlijk een hele brede rug, maar als ik in de Engelse tabel kijk, zie ik dat ik ook in de 46 regionen bedaar... Hello!?

Een stevige boezem is een goede klankkast, de Britse zangeres Adele, verovert de hitlijsten met haar zelfgeschreven Hello. De eerder bekroonde vrouwelijke artiest en beste nieuwkomer met twee Grammy Awards, bij iedereen bekend door "Rolling in the deep" en "Someone like you" brak in 2012 helemaal door met het nummer "Skyfall" in de James Bond-film. Niet alleen 007 vond haar leuk, wereldwijd klonk ze door de sky, en de Golden Globe was een mooie bekroning. Het maatje meer zit haar niet in de weg, integendeel , staat haar mooi...

Afgelopen zaterdag stonden er op het podium in Oudeschild in het voorprogramma van Bløf ook twee kanjers te zingen, uit volle borst trakteerden ze ons met de andere geweldige bandbrothers op overtreffende Texelse muziek, het waren vele maten meer, muziekmaten wel te verstaan, en we genoten van deze overdaad ons zo in de schoot geworpen. Onder het genot van een pilsje en drankje kregen ze de massa in beweging. We stonden er met ons gezin, alle kinderen, vrienden, dan voel je je rijk. Hiervoor onze dank, muziek voor jong en oud, zingen en dansen op de havenkade. Ja, dat is Label XL recording, waar we nog lang van kunnen nagenieten.

Ik klik de XL aan en betaal de Britse jurk, we zullen afwachten of het past, ik laat het aan u horen of Jozien het maatje meer aan kan. Maar eerst neem ik een lekkere shower en zing uit volle borst "Set fire to the rain".In gedachten staat manlief achter me met de armen om me heen, James Bond is er niks bij….

Jozien