Tien over Tessel

Regen

Een regenachtige zondag. Wakker worden met onweer en dan nog even heerlijk tegen elkaar aankruipen of het dekbed nog verder over je heen leggen; als een beschermend en veilig gevoel tegen het gedonder daarbuiten. De regen is een mooi excuus om eens lekker binnen te blijven. En de zondag is een (mooie) dag om geen inspannende dingen te doen. Een combinatie om nu eens heerlijk met dat ene boek op de bank te kruipen, een legpuzzel te maken, bordspelletjes te doen met de kinderen of om languit op de bank een film te kijken.

En allemaal met een lekkere pot thee en een reep chocolade of een rol koekjes erbij. Genieten toch? De regen maakt de natuur nog voller en groener dan ze momenteel al is. Ik geniet enorm van deze tijd van het jaar. Eigenlijk wel van elke tijd van het jaar; ieder seizoen heeft z'n eigen charme. Alles staat vol in blad. Het fluitenkruid, de boterbloemen en andere planten staan hoog in de berm. Het maakt de Bomendiek nog aantrekkelijker om er overheen te fietsen.

Op het fietspad richting Den Burg voelt het alsof ik door een haag fiets. Een beschermende haag die het fietspad afsluit van het autowegdek. Onlangs fietste ik een klein stukje door het bos. Ook daar staat alles volop in blad. Het ruikt er heerlijk en het lijkt wel alsof er meer leven is. De regen is ook fijn voor de boeren. Hun landerijen kunnen het water goed gebruiken. Ik hoop dat het voor nu voldoende is voor hun gewassen. Onze tuin is er ook wel blij mee. Net als ik; hoef ikzelf niet te sproeien… De rododendron bloeit weer volop en ook de bruidsbloem doet het weer. Duiven komen tevoorschijn en verzamelen zich op het dak van de schuur achter ons huis. Ze vinden de regen heerlijk. Terwijl andere vogels snel schuilen, gaan zij zich uitgebreid wassen of gewoon lekker zitten… in de regen… Wanneer alles zo volop staat te bloeien en groeien is de natuur op z'n best. Het staat voor nieuw leven, een nieuwe cyclus. Het maakt me blij en gelukkig…

Tineke Stiehl – Timmer