Bruinvis Schorren

De bruinvis die in maart aanspoelde op De Schorren is aan de beterende hand. Dat meldt Ecomare op haar website. Het dier verblijft nog steeds bij S.O.S Dolfijn in Hardewijk.

Sven, zoals het dier genoemd is door de medewerkers van Ecomare, is goed vooruit gegaan en deelt nu een verblijf met een andere opvangbruinvis. Bij SOS Dolfijn in Harderwijk worden op het moment twee bruinvissen opgevangen. Eén ervan is Sven, op 19 maart gevonden op de Schorren, langs de waddenkust. De bruinvis was er slecht aan toe. Hij was mager en ademde heel snel. Bovendien was hij gewond aan zijn staart. Waarschijnlijk heeft een grijze zeehond hem gegrepen. Hij is dus ontsnapt, maar zou zonder hulp niet hebben overleefd. Inmiddels zwemt en eet het dier allang zelfstandig. Sinds een paar weken heeft hij ook gezelschap gekregen. Nena, een in Duitsland gevonden bruinvis, is erbij gekomen.

"Bruinvissen zijn supervriendelijke dieren die nooit bijten of onaardig doen. Sven en Nena vinden het dan ook prima om een bassin te delen", stelt Ecomare. De bijtwond in Svens staart is nog niet geheeld, maar gaat wel de goede kant op. Hij heeft nog wat gezondheidsproblemen, maar de verzorgers van SOS Dolfijn hopen hem wel op korte termijn uit te kunnen zetten.