Dries Roelvink.
Dries Roelvink.

Dries Roelvink naar De Cocksdorp

Het ene grote muziekevenement is net achter de rug en de volgende is in aantocht. Sharon Doorson en Dries Roelvink treden zondag 11 juni op op het voetbalveld achter het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

Daar wordt die dag voor de eerste keer het 100 Procent NL Zomerfeest gehouden en er zijn nog kaarten beschikbaar. Roelvink en Doorson zijn 's avonds de hoofdacts, het feest zelf begint 's middags om 14.00 uur met een kinderfeest. De Texelse goochelaar Wouter Weerman is aanwezig , er staat een springkussen en kinderen worden geschminkt. Kinderen tot 14 jaar hebben ook gratis entree op het feest.

Om 15.00 uur begint de muziekdag met twee verschillende Texelse jeugdbands. Een band wordt gevormd door Esmee Pieters en Jorrit van Uhm uit De Cocksdorp en de andere is nog een verrassing. Vanaf 16.00 uur staat DJ Hans Polderman met een Hollandse Foute Party op het podium en om 18.00 uur opent Pascal Redeker (die regelmatig in Den Burg of De Koog optreedt) het 100% NL Zomerfeest. Lindo Duvall en Lex Gaarthuis, twee DJ's van de radiozonder 100% NL pakken het vervolgens over om er volgens de organisatie een mooi feest van te maken met onder meer T-shirts, strandballen en confetti dat het publiek in wordt geschoten.

Gaarthuis en Duvall voeren tot 23.00 uur hun show op en tussendoor zijn de optredens van Dries Roelvink en Sharon Doornson. De laatste is bekend van de meidengroep Raffish waarmee ze in 2004 meedeed aan Popstars, the Rivals. In 2011 schopte ze het tot de halve finale van The Voice. Dries Roelvink is vooral bekend van zichzelf en staat erom bekend veel van zichzelf te geven tijdens een optreden. Na 23.00 uur is er een afterparty in het Eierlandsche Huis met het het feestduo Bart en Alex.

Kaarten kosten €15,- en zijn te koop bij Nauta Boek en Cafe De Slock in Den Burg, Het Cafeetje in Oosterend, De Kolonist in De Koog en Hotel Het Anker van Texel en het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. De organisatie is in handen van Joost Oldenburg van het Eierlandsche Huis, hij werkt samen met Sybrand Stiehl van Texelsevent en Bas Vogel van Vogel Kookt.