Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Radio Texel komt na verblijf van jaren in kelder boven de grond

"Eindelijk boven de grond." Voorzitter Hans Eshuijs van Radio Texel sprak het woensdagmiddag bijna juichend uit tijdens de opening van de nieuwe studio van Radio Texel aan de Warmoesstraat in Den Burg.

De lokale omroep zit voortaan niet meer in de kelder van de oude Buureton, maar gelijkvloers aan de straat. Wethouder Eric Hercules en erelid Roelie Bakker van de radio openden officieel de nieuwe studio. Samen draaiden ze de deur van de radiostudio van het slot.

De wethouder complimenteerde de omroep voor het draagvlak op het eiland en de inzet van de vrijwilligers. De radio telt ongeveer veertig medewerkers. Een hoop daarvan waren woensdagmiddag aanwezig om de opening bij te wonen.

Bakker, die jarenlang een van de gezichten van de omroep, stelde dat waardering voor elkaar, gevoel voor verantwoordelijkheid en een flinke dosis humor belangrijke zaken zijn om met elkaar uitzendingen te maken. Eshuijs haalde specifiek technicus Paul Eveleens naar voren. Hij was de afgelopen maanden bijna dagelijks in touw op de nieuwe locatie om het nieuwe onderkomen in orde te brengen. In de nieuwe studio zitten presentator en technicus voortaan in dezelfde ruimte. In de vorige studio zaten zij nog in een spreekcel en een techniekstudio die van elkaar gescheiden waren.

De Warmoesstraat wordt voor de radio de vierde locatie als de voormalige ziekenomroep De Lichtboei wordt meegerekend. De radio zat ooit in het voormalige houten gebouw aan de Parkstraat, was van 1976 tot 1989 in de huidige leeszaal van de bibliotheek gehuisvest en ging in 1989 met het toenmalige Weekend Radio Texel onder de Buureton samen tot het huidige Radio Texel.

De lokale omroep, die al langer op zoek was naar een nieuwe ruimte, hoopt aan de Warmoesstraat toegankelijker te zijn. De radio hoopt onder meer op die manier nieuwe medewerkers aan te trekken en zo aan de continuïteit van de omroep te werken. De radio huurt de nieuwe ruimte van Henk van Wijk die jarenlang voorzitter van Radio Texel is geweest.

Zaterdag 4 juni is er van 9.00 tot 18.00 uur open dag in de nieuwe studio. Er worden dan de hele dag programma's gemaakt die normaliter in de loop van de week te horen zijn.

.