Het mobiele verkooppunt aan de Parkstraat.
Het mobiele verkooppunt aan de Parkstraat. Foto: Jeroen van Hattum

Eetcafé Parkstraat verder in mobiel verkooppunt

De aanloop zat er afgelopen weekend al meteen weer in. Op de hoek van de Parkstraat en de Groeneplaats in Den Burg opende de familie Stolk zaterdag een mobiel verkooppunt ter vervanging van het eetcafé en de snackbar aan de Parkstraat die begin mei afbrandden. "Het hele klantenbestand is geweest", zegt Jan Stolk. "We hebben veel felicitaties gehad dat we weer geopend zijn."

De mobiele kraam heeft de naam Parkstraat 2.0 gekregen. Hij staat met toestemming van de gemeente op een aantal platen die afgelopen vrijdag op het grasveld tussen de fietsenstalling en Oosterhof zijn gelegd. Het terras dat Stolk bij de zaak had, is ook verhuisd naar de vervangende locatie. Stolk kreeg donderdag toestemming voor het verkooppunt, nadat een paar eerdere plannen bij de gemeente waren afgekeurd. Zo werd het uitgifteluik in een eerder plan te klein bevonden. Het verkooppunt dat er nu staat, is volop open aan de voor- en zijkant.

De afgebrande zaak wordt sinds gisteren leeggehaald en gestript. Volgens Stolk blijven er alleen vier muren over. "Alles moet eruit, ook de hele betimmering, er is niets meer goed." Bedoeling is dat het eetcafé wordt herbouwd.