Broers Westerlaken succesvol

De broers Rick en Jordy Westerlaken rijden al geruime tijd mee op het hoogste niveau van de kartsport in Nederland en dat doen ze niet onverdienstelijk. In het weekend van 21 en 22 mei verreden zij de derde wedstrijd van het officieel Nederlands Kampioenschap.

Dit maal op het circuit 'De Landsard' in Eindhoven. Jordy Westerlaken (16) komt uit in de Rotax Max Senior klasse (125cc 2-takt motoren) en doet dit jaar voor het derde jaar mee bij het NK karten. Rick Westerlaken (23) rijdt in de Rotax Max DD2 klasse. Deze klasse is ook voorzien van de Rotax Max motoren, alleen nu met versnellingen. Rick rijdt voor het tweede jaar in deze klasse en kart nu zes jaar op het hoogste niveau van Nederland. Dit jaar doet Rick echt mee om de prijzen, een podiumplek was dan ook zeker de intentie dit weekend. Zaterdagmiddag werd de kwalificatie verreden. Jordy reed een vijfde tijd op slechts 0,2 seconde achter de nummer 1 en dit betekende dat hij als vijfde mocht starten op de zondag. Rick kwalificeerde zich evenals Jordy ook als vijfde in zijn klasse. Zondag was het gedaan met het mooie droge weer en regende het de gehele dag. De slicks (gladde banden) werden vervangen voor de regenbanden (met profiel) en de karts volledig omgebouwd naar de regenafstelling voor een optimale grip op het natte circuit. In de eerste manche kwam Jordy direct na de start in de eerste bocht onzacht in aanraking met enkele andere karts en viel daardoor terug naar een 18e plaats en kwam na een aardige inhaalrace als 10e over de finish. Rick reed daarentegen een erg sterke race en finishte als tweede maar werd door een technische tijdstraf van 3 seconden door de organisatie teruggezet naar de 4e plaats. Na de teleurstellende eerste manche had Jordy in de tweede manche een aantal plaatsen goed te maken en dat deed hij dan ook. Jordy was heel erg snel in de stromende regen en reed vanaf plek tien terug naar een vierde plaats. Rick kwam eveneens als vierde over de finish. De laatste manche was een erg spannende manche voor beide jongens. Jordy hoopte in de laatste manche nog een paar plekjes te pakken om zo overall zijn klassering nog te verbeteren. Na een zenuwslopende manche waarin de kopgroep erg dicht bij elkaar zat finishte Jordy wederom als vierde. Overall eindigde hij daardoor over de 3 manches op een zesde plek. Rick had in de laatste manche geen goede start en ging op een achtste positie de derde bocht in. Tijdens de Race wist Rick de meeste coureurs weer in te halen en finishte heel netjes als derde. Overall was er ook een derde plek voor Rick en er mocht dus een beker mee naar Texel. In het overall klassement na 3 wedstrijden (van de totaal 8 wedstrijden) staat Jordy nu op een 6e plaats en Rick op een 4e plaats.