Vanuit je vliegtuig film kijken.
Vanuit je vliegtuig film kijken. Foto: Texel Airport

Veel animo voor Fly-in ondanks slechte weersvoorspellingen

De Texel Airport Cinema Fly-In, die samen met Outdoorcinema werd georganiseerd, is ondanks de slechte weersvoorspellingen een groot succes geworden. Vele deelnemers haakten af, maar er bleven nog voldoende deelnemers over om de fly-in een succes te noemen. Tot in de late uurtjes bleven alle toeschouwers geboeid kijken naar de film Flight of the Intruder.


Radio Texel

Radio Texel doet woensdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur rechtstreeks verslag op de radio van de opening van de nieuwe studio aan de Warmoestraat in Den Burg.


Dorian verliest met beperking

Dorian van Rijsselberghe heeft zondag een bezoek gebracht aan het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. De windsurfer was te gast bij een weekend watersporten van de Stichting SailWise en het Fonds Gehandicaptensport voor scholieren van het Lyndensteyn, een Mytyl- en Tyltylschool uit Beetsterzwaag. De kinderen hebben verstandelijke of fysieke beperkingen. Een van de aanwezigen was de 14-jarige Reinoud uit Eindhoven. Door een oogziekte is hij drie jaar geleden slechtziend geworden. Zijn handicap staat zijn sportcarrière niet in de weg. Zijn favoriete sporten windsurfen en snowboarden kan hij nog steeds zelfstandig beoefenen. Reinoud had de stille wens om het water met Dorian te trotseren en van "de meester" de fijne kneepjes van het windsurfen te leren. Via SailWise ontving Dorian van Reinoud een uitnodiging om samen een "battle" aan te gaan. Beiden gingen ze visueel beperkt het water op. Dorian kreeg een speciale bril op waardoor hij geen voordeel ondervond in de strijd. Reinoud won overtuigend.

Afbeelding