''Leren kan leuker, sneller en effectief''

Onderwijs Praktijk Texel start binnenkort met de effectieve groeps- en individuele trainingen Klaar Voor De Brugklas en Leren Leren.

Voor alle leerlingen in het basis-en voortgezet onderwijs én een speciale brugklastraining die een zekere start in de brugklas mogelijk maakt. In een paar uur tijd leert de deelnemer met behulp van eigen talenten sneller en beter leren. Geschikt bij dyslexie, concentratieproblemen, hoogbegaafdheid en beelddenken door visuele leertechnieken. Rozemarijn Veldhuis: ''Leren kan leuker, sneller en effectiever. Visueel leren, dus met beeld, is niet alleen leuker maar geeft ook betere resultaten. Door de lesstof te visualiseren, te kaderen en in één overzicht te plaatsen, krijgen hersenen beter grip op de lesstof. Goed plannen is daarbij essentieel. De chaos in het hoofd en de agenda verdwijnt en het lange termijn geheugen wordt automatisch geactiveerd. Je `tekent` als het ware je huiswerk waardoor de lesstof als vanzelf beklijft, het sluit aan bij alle reguliere lesmethodes. Juist bij omstandigheden als dyslexie, AD(H)D, ASS, HB en beelddenken is deze visuele manier van leren heel geschikt. Contact via info@onderwijspraktijktexel.nl of te. 06 51318855.


Clinic Udo de Haan

In manege Akenburg houdt menvereniging Tussen Wad en Duin zaterdag een clinic. Udo de Haan komt uit het Friese Beetsterzwaag en heeft Agrarische Bedrijfskunde gestudeerd. Daarnaast heeft hij de ORUN meninstructeur opleiding in Ermelo afgesloten. Hij heeft veel ervaring in de men- en tuigsport opgebouwd. Udo heeft vele paarden uitgebracht in de sport en hij heeft op het allerhoogste niveau gereden in zowel mensport (klasse ZZ), samengesteld mennen (klasse 4, A-kader) en tuigsport (Ereklasse). De clinic begint om 11.15 uur en duurt tot 16.00 uur. In die tijd geeft De Haan les in dressuur, vaardigheid en het rijden van een marathonhindernis aan verschillende groepjes leden van de menvereniging.