Langeveld maakt

eigen plan De Koog

Frits Langeveld heeft - als alternatief voor Planet De Koog - zelf plannen voor de toekomst van De Koog laten ontwikkelen.

De plannen staan op YouTube waar Langeveld een eigen kanaal voor De Koog heeft aangemaakt. Dat is dt vinden als de trefwoorden "Planet De Koog Texel" worden ingetoetst. Op het kanaal staan twee films waarin Langeveld uitgebreid en gedetailleerd zijn toekomstideeën voor De Koog uiteenzet. Meest opvallend is een grote houten cilindrische wandeltoren die gasten de mogelijkheid biedt vanuit De Koog over het dorp en over de zee uit te kijken. De houten toren bevat een pad van 1,80 meter breed dat met een stijging van maximaal 5 procent omhoog voert. Langeveld benadrukt in de films, die hij zelf presenteert, dat hij zich heeft toegelegd op haalbare plannen en een samenhang tussen deze plannen. "Ik wil niet bouwen aan luchtkastelen." Het kanaal bevat ook twee films waarop de presentatie van afgelopen donderdag in De Toekomst te zien is. Langeveld deed vorige week in een ingezonden brief zijn beklag dat hij nergens aan de bak kwam om de plannen, waar drie maanden aan is gewerkt, aan de man te brengen. Langeveld zette de plannen daarna op YouTube zodat iedereen er volgens hem kennis van kan nemen. De opnames zijn te vinden via de zoekterm Planet de Koog Texel. Mensen die op de plannen willen reageren, kunnen terecht bij Langeveld via frits@texel.com.


Grote stern broedt massaal nabij dijk

In natuurgebieden Wagejot en Utopia broeden op dit moment enorme aantallen grote sterns. Via beelden die gemaakt zijn met een drone, werden in het Wagejot 4343 nesten geteld en in het verderop gelegen Utopia 3115 nesten. Op Utopia staat een webcam die een kijkje in de kolonie geeft. Te volgen via http://www.beleefdelente.nl/vogel/grote-stern.