Energieambitie

en windmolens

Als de raad besluit het burgerinitiatief voor een onderzoek naar draagvlak voor windmolens te honoreren, adviseert het college om dat meteen goed aan te pakken. De uitslag kan namelijk vergaande consequenties hebben voor de energie-ambitie van Texel en het beleid van de gemeente.

Voordat een onderzoek komt naar wat de Texelse bevolking vindt van windmolens op het eiland, is het volgens b en w goed eerst voldoende, goede en complete informatie te geven over het betreffende windmolens- en -energie. ''Daarvoor is een voorlichtingscampagne nodig, voorafgaand aan de draagvlakmeting.

Het college stelt de raad ook voor het opnieuw vaststellen van de energieambitie afhankelijk te maken van de discussie over windenergie. ''Het wel of juist niet toestaan van windmolens op of rond Texel is van grote invloed op de vraag of en wanneer Texel duurzaam en zelfvoorzienend kan worden op het gebied van energie.


Sloppy Tom

Ed ''Sloppy Tom'' van Bommel speelt zondagmiddag 22 mei vanaf 14.00 uur in Haven Hotel Texel in Oudeschild, toegang vrij. Tom speelt deels setjes van Dylan in het kader van de try outs voor de "His Royal Bobness Tour", deels speelt hij eigen werk en songs van ''The Sea, Wind & Rain''.