Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Texelse en Amsterdamse orkesten verzorgen samen twee concerten

Twee concerten dit weekend in Den Burg en Oudeschild door het Artex Jeugdorkest Fortissimo (AJO) en Tussenorkest Noord (TON) uit Amsterdam, die op Texel een uitwisseling houden.

Het eerste optreden is zaterdag 21 mei in kerkgebouw De Burght. Het begint om 16.00 uur. Op zondag verzorgen de jeugdorkesten een optreden in Kaap Skil, aanvang 11.00 uur. Bij mooi weer spelen ze buiten. Het optreden staat onder leiding van Peter Veenhuizen van TON en van Fortissimo onder leiding van Loes Bakker. Het belooft een afwisselend en spannend concert te worden in de voormalige NH-kerk, met een muzikaal programma dat speciaal voor deze orkestenuitwisseling is uitgekozen. Met meer dan dertig muzikanten uit Amsterdam, waaronder veel violen en celli, en zo'n twaalf Texelse jeugdige spelers, met juist weer veel blazers. Er worden klassieke, maar ook populairdere stukken gespeeld. De toegang is gratis, een vrijwillige gift na afloop is zeer welkom. De beide orkesten hebben een druk programma tijdens de uitwisseling. Zo wordt er stevig gerepeteerd op vrijdag en zaterdag, en na het zaterdagconcert wordt er gezamenlijk gebarbecued met een spelprogramma voor de avond.

Op 18 en 19 juni brengen leden van het Texelse Fortissimo-orkest een muzikaal tegenbezoek aan Amsterdam en spelen daar de ingestudeerde muziek. Op het programma staat een (flash)mob op het Museumplein, een bezoek en rondleiding in het Concertgebouw, een boottocht naar Muziekschool Noord vanuit het centrum van Amsterdam en op zondag een aandeel in het fameuze Vaderdagconcert met meerdere orkesten uit Amsterdam.