Avondje toneel in

Alzheimercafé

In het Alzheimercafé in De Buureton is op dinsdag 31 mei de toneelvoorstelling ''Verdeeld''.

Karin Gaasbeek en Jacolien van Kooten kruipen in de huid van de dochters van een moeder met Alzheimer. Samen én verdeeld ervaren zij als zussen wat de gevolgen zijn van deze ernstige ziekte. Het steeds meer veranderende gedrag van moeder tot en met het overlijden en de periode daarna.

Reinier de Vries vertegenwoordigt Stichting Geriant. Toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. De inloop met koffie en muziek van Jan Bakker is om 19.15 uur, de toneelvoorstelling begint om 19.30 uur. Om 20.30 uur begint het café met een hapje en een drankje, de avond duurt tot 21.30 uur. Meer informatie via tberndsen@hetnet.nl, e.rijk@zorgring.nl of Texels Welzijn, tel. 312696.


Avond Ecohof Texel

EcoHof Texel houdt zaterdag 21 mei een inloop ontmoetingsavond in De Verzamelpost, Naalrand 2, Den Hoorn. De kernkring van EcoHof Texel geeft een uiteenzetting van de laatste ontwikkelingen. Tevens wordt inhoudelijke informatie verstrekt over de ontwikkelingen en mogelijkheden. Bezoekers wordt verzocht zich vooraf aan te melden via 06-40284568 of info@ecohoftexel. De avond is van 20.00 tot 22.00 uur.


Toernooi SV De Koog

SV De Koog houdt zaterdag en zondag een voetbaltoernooi. Aan dit toernooi wordt deelgenomen door de volgende teams: Smilde, TOS Actief, Olympia '28, Waterpoort Boys, Concordia, GDC, Gieten, T.O.G., Joure, Helder en twee teams van De Koog. Het toernooi is zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De finale is zondag rond 15.20 uur. De wisselbeker wordt verdedigd door het combinatie-team van Den Helder.


Samuel Eddy

Bluesgitarist Eamonn McCormack - artiestennaam Samuel Eddy - treedt zaterdagavond 21 mei op in café De Zwaan in Den Burg. De Ier is een oude bekende op Texel door zijn vele optredens op het Bluesfestival. McCormack is momenteel een paar dagen op het eiland en dat combineert hij meteen met een optreden. Dat begint zaterdag om 22.00 uur.