De jeugd poseerde zaterdag met de Angry Birds.
De jeugd poseerde zaterdag met de Angry Birds. Foto: Gerard Timmerman

Cinema Texel: Op de foto met de Angry Birds

Op de foto met Chuck, Red en Bomb. Dat kon zaterdag, bij de voorpremière van Angry Birds: De Film in Cinema Texel. Menig kind greep dit buitenkansje aan om te poseren met één van dit illustere drietal. Angry Birds, deze week in het teken van de Vogelweek, draait nog even.

Er zijn nog meer films te zien, zoals Captain America: Civil war. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Of – in het geval van The Avengers – zelfs onschuldige burgerslachtoffers, hoe nobel de motieven van deze superhelden uit de stal van Marvel dan ook mogen zijn. In Captain America: Civil war zorgt dat voor grote onderlinge spanningen.

Een uit de hand gelopen actie van The Avengers in Afrika leidt tot een voorstel om hen voortaan onder het gezag van de Verenigde Naties te laten opereren. Dat plan maakt dat de vriendenclub van superhelden al snel in twee kampen uiteenvalt. Tony Stark (Robert Downey jr.) wordt geplaagd door schuldgevoelens en ontpopt zich tot de leider van Team Iron Man, samen met Vision (Paul Bettany), Black Widow (Scarlett Johansson), The War Machine (Don Cheadle) en later ook een nog piepjonge Spider-Man (Tom Holland). Zij willen het voorgestelde verdrag ondertekenen.

Deze en andere films zijn te zien in Cinema Texel.