Vader Jaco Spek en zoon Niek in actie op de tennisbaan.
Vader Jaco Spek en zoon Niek in actie op de tennisbaan. Foto: Robbert van den Bent

Dertien teams op familietoernooi tennisclub Heri Hodie

De vakantie ten spijt hield Heri Hodie met Hemelvaart toch een geslaagd Familietoernooi.

Dit jaar viel Hemelvaart midden in de Meivakantie. Dat had als gevolg dat er een aantal mensen die altijd meedoen met het Familietoernooi van Heri Hodie op Hemelvaartsdag dit jaar afbericht deden. Toch stonden dertien teams op de baan, met een heerlijk zonnetje erboven. Ook Deuce was nog vertegenwoordigd.

De ochtend begon met de jeugd. Hier werd begonnen met een kwalificatiewedstrijd. De winnaars gingen naar poule A en de verliezers gingen in poule B verder. Daardoor kwamen er daarna veel wedstrijden die gelijk opgingen. Ook voor het aanwezige publiek waren de wedstrijden leuk om te zien. De jeugd speelden twee gewonnen T-breaks als wedstrijd. Winnaar van de B poule was Daniel van Beek met zijn moeder Linda. Van de A poule bleken Pieter Bonne met ingehuurde vader Joost de sterkste. In de middag werd er door middelbare schooljeugd en volwassenen gespeeld. Hier streden 5 koppels om de eer. Iedere wedstrijd was één set met sudden death. Dit om de tijdsduur enigszins te beperken. Winnaar werden hier Mieke vd Bent met gelegenheidszoon Joost Oldenburg. Al met al een geslaagd evenement voor Heri Hodie.


Kunstexpositie op en rond de boerderij

In 't Drijverhuus in Den Hoorn zijn op zaterdag en zondag 14, 15, 21 en 22 mei schilderijen, tekeningen en etsen te zien van diverse (Texelse) kunstenaars.

Geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het betreft onder meer werken van Souwtje de Wijn.