Angry Birds speelt zich af op een eiland vol vogels.
Angry Birds speelt zich af op een eiland vol vogels. Foto: Angry Birds

Eddy (Red) Zoëy bij KidsMiddag Angry Birds

Bij Cinema Texel gaat zaterdag Angry Birds: De Film in première. Tijdens deze KidsMiddag is er voor iedereen een welkomstdrankje en kun je met Angry Birds: Red, Chuck en Bomb op de foto. Eddy Zoëy, de Nederlandse stem van Red, is ook aanwezig en voor aanvang van de film komt bioloog en vogelkenner Klaas de Jong een korte presentatie geven. Aanvang 16.00 uur. Angry Birds speelt zich af op een eiland vol vogels. Ze zijn blij, vrolijk en gelukkig, ook al kunnen ze niet vliegen. Maar er zijn een paar buitenbeentjes: Red (Jason Sudeikis), een temperamentvolle vogel met een slecht humeur, de hyperactieve supersnelle Chuck (Josh Gad) en de opvliegende Bomb (Danny McBride), met een heel kort lontje… Wanneer er vreemde groene biggen op bezoek komen zijn het juist deze buitenbeentjes die moeten uitvogelen wat de biggen van plan zijn.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Eddy Zoëy (Red), Enzo Knol (Chuck), Murth Mossel (Bomb), Robin Martens (Stella), Frank Lammers (Mighty Eagle), Isa Hoes (Matilda), Jörgen Raymann (Rechter Peckinpah), Ruben Nicolai (Leonard) en Giel Beelen (Ross).

ANGRY BIRDS: DE FILM draait vanaf 18 mei 2016 in de bioscoop, in 2D en 3D. In de originele en Nederlands gesproken versie. Vanaf 14 mei voorpremières.