Schoolradio

Leerlingen van de OSG in Den Burg maken woensdag 18 mei een dag lang radio samen met Radio Texel.

Het project heet School Radio Texel. Er wordt van 9.00 tot 15.00 uur vanaf de school een programma uitgezonden via de lokale omroep. De uitzending wordt gemaakt door Jesper de Graaf, Lucas de Smidt, Olaf Verwey, Viggo Maas, Ivana Buijsman, Laura Nagy, Lente van der Vis, Tommy Koorn en Jos Betsema.

Onder leiding van docent Rob de Jong startten zij een aantal weken geleden met lessen om radio te maken. De negen leerlingen maken de schooluitzending samen met medeleerlingen Aron Zeeman, Sil van Heerwaarden en Elias Marseille (actief voor de lokale omroep) en Alex de Haan en Paul Eveleens van Radio Texel. Schoolradio is te volgen via 106.1 FM in de ether of www.radiotexel.nl.


ZDH

ZDH speelt maandag Tweede Pinksterdag om 14.00 uur op eigen veld de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen tegen Kaagvogels uit Kolhorn. Het tweede van ZDH begint om 10.45 uur tegen het zesde van Koedijk. De Hoornders verloren zondag met 4-1 van AGSV uit Aartswoud, maar bleven tweede op de ranglijst. Het tweede verloor met 4-0 van DWB uit Hoogwoud.