Hoeden van weleer, tijdens een eerdere expositie.
Hoeden van weleer, tijdens een eerdere expositie. Foto: Gerard Timmerman

Vrolijk en beschut zomer door

Ina Schrama van ''Deksels Texels'' en 'Els Drijver van ''Hoed zoekt hoofd'' houden van woensdag 18 tot en met zaterdag 28 mei een hoeden expositie in De Bijenkorf in Oosterend.

''Vorig jaar september hebben we veel belangstelling gehad voor onze hoeden in de Bijenkorf. Veel mensen hebben gevraagd of we dit jaar weer iets gaan doen. We zijn hard aan het werk om nieuwe dingen te maken. Hoeden en petten voor het voorjaar en de zomer, in verschillende modellen en van verschillende materialen. We nemen ook onze andere hoeden mee'', vertellen de hoedenmaaksters. "Vrolijk en beschut de zomer door!", is het thema van de expositie. De ingang is aan de Bijenkorfweg. Ze zijn geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur, zondag gesloten.

''De combinatie van activiteiten die in het dorp zijn, maakt het aantrekkelijk om Oosterend te bezoeken. De open Maartenskerk, de Peperhof, de dorpswandelingen en twee keer tien dagen onze hoeden. Voor september zijn de dames bezig om naast de expositie weer een show met een thema te organiseren, daarover berichten ze later.