Texel'94 blijft in winning mood

Zo moeizaam als het Texel'94 in de eerste competitiehelft verging, zo voorspoedig verloopt de tweede helft. Zondag versloegen de groenzwarten koploper Blokkers op eigen terrein met 0-1. De ploeg blijft volgend seizoen in de derde klasse voetballen.

De tegenstander uit Blokker was een week eerder weliswaar al kampioen geworden, maar aan strijdlust ontbrak het de Westfriezen allerminst. De thuisploeg was duidelijk van plan er een echte wedstrijd van te maken. Texel'94 had op eigen terrein ongelukkig verlies geleden en was gekomen met de gedachte dat er nog wat moest worden rechtgezet. Bovendien was de degradatiedreiging nog niet definitief afgewend. De Texelaars gingen met dezelfde ploeg als vorige week het veld op, met dit verschil dat drie geschorsten nu weer binnen de lijnen mochten acteren. Onder de lat voor de derde keer Sijs van der Wal, de doelman die uit de junioren was gehaald omdat de twee vaste doelverdedigers niet beschikbaar zijn. Zeker niet behelpen, de junior verkeert in grootste vorm, vult zijn taken feilloos in en heeft de steun van het hele team. Op het snikhete kunstgrasveld brak het zweet de spelers aan alle kanten uit, om niet oververhit te raken lastte de scheidsrechter twee drinkpauzes in.

Kansen waren er in de beginfase over en weer. Blokkers opende sterk, maar van echte dreiging was geen sprake. Na ongeveer een half uur kwam Texel'94 op voorsprong. Sander de Haan werd op snelheid gelanceerd, sneed door de vijandelijke verdediging en schoot de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek. Een minuut of vijf later leek de tweede Texelse treffer er aan te komen. Teun Eelman, die in de basis mocht starten, passeerde twee verdedigers en plaatste een wippertje over de keeper. Maar de paal bracht redding voor de thuisploeg. Aan de andere kant waren er ook kansen, de spits trof de bovenkant van de lat.

Na rust kwam Patrick Nieboer in het veld voor de moegestreden Teun Eelman. Bij meer spelers aan de Texelse zijde was de pijp aardig leeg, het zetten van druk kostte veel kracht. De ploeg kwam meer met de rug tegen de muur te staan, Blokkers ontpopte was op zoek naar de gelijkmaker. Maar wat eerder dit seizoen tegen zat, werkte nu in het voordeel van Texel'94. Dat de nul op het bord bleef, was mede te danken aan het uitstekende keeperswerk van Van de Wal. Voor de tweede maal in drie wedstrijden stopte hij zelfs een penalty. Aan de andere kant kreeg Texel'94 ook kansen, maar de stand bleef 0-1. Met dertien punten in vijf wedstrijden heeft de ploeg zich opgewerkt naar de achtste plek en is er, in theorie weliswaar, zelfs kans op de periodetitel.