Open dag boerderijen

De boerderijen Vrij en Blij (Westerweg 80, Den Hoorn), Westerheem (Westerweg 88) en Plassendaal (Zaandammerdijik 9, De Waal) houden zaterdag 14 mei van 11.00 en 16.00 uur open dag. De drie boerderijen zijn aangesloten bij de Stichting Boerenklasse. Zaterdag kan iedereen bij de boerderijen ervaren wat het boerenleven inhoudt en hoe er voedsel wordt geproduceerd.

Vrij en Blij van de familie Blom is te vinden aan de Westerweg 80 bij Den Hoorn, Westerheem ligt een stukje verderop aan de Westerweg 88 en Plassendaal ligt aan de Zaandammerdijk 9 bij De Waal.

Vrij en Blij is een melkschapenbedrijf met circa 350 schapen. De boerderij heeft verder het hele jaar door lammetjes. Westerheem is een melkveebedrijf met 75 melkkoeien. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de nieuwe stal, de opfok van kalf tot koe zien en het proces van gras tot melk aanschouwen. In een gerestaureerde schapenboet is een verzameling van antieke boerengerei te vinden. Ook zijn oude tractoren te bekijken.

Plassendaal beheert met Limousinkoeien een natuurgebied van 125 hectare van Natuurmonumenten. De boerderij biedt ook dagbesteding aan jongeren met een verstandelijke handicap. Volgens de stichting zijn op alle bedrijven de boerengezinnen aanwezig om toelichting te geven. Zij zorgen er ook voor dat er drinken en wat lekkers voor de bezoekers is.