Nipte 7-6 winst voor Texel'94

Spanning en opwinding vrijdagavond in Ons Genoegen. De zaalvoetballers van Texel'94 speelden de eerste wedstrijd van de nacompetitie tegen LSV Kuypers uit Lichtenvoorde. Een wedstrijd die Texel met 7-6 won, maar het was kantje-boord.

Al binnen twee minuten was het feest op de tribune, nadat Pieter Jan Eelman zijn visitekaartje had afgegeven. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld schoot hij zonder pardon achter de verbouwereerde doelman van LSV. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was volgens coach Martijn de Veij echter miniem, ondanks dat Texel niet echt in grootste vorm stak. De gasten uit het oosten van het land werden bij de 1-1 en de 1-2 geholpen door persoonlijke fouten en leken met deze stand de rust te halen. Twee minuten voor de ruil verhinderde Jesper Arkenbout dat door het veld over te steken en beheerst raak te schieten: 2-2.

Na de pauze kwam er een ander Texel uit het kleedlokaal en al in de eerste minuut had Eelman opnieuw succes uit een vrije trap. LZV had vijf overtredingen binnen vier minuten nodig om Texel te stoppen maar kon evengoed niet verhinderen dat Eelman enkele minuten later de 4-2 scoorde. Na tien minuten speeltijd in het tweede bedrijf kwam de doelman van LSV nogal absurd zijn doel uit waarbij hij Eelman zo'n beetje door de muur van de sporthal probeerde te douwen. De Veij sprak van een "bodycheck die normaliter in het ijshockey niet zou misstaan." Het leverde de doelman zijn tweede gele kaart op, waardoor hij als eerste mocht gaan douchen. Via de powerplay die volgde zorgde Ralph Slik voor de 5-2 tussenstand. LZV gaf niet op en bracht de marge weer op twee met nog acht minuten op de klok maar de koek was nog lang niet op. Niet veel later mocht Eelman aanleggen voor zijn vierde treffer nadat een handsbal bestraft werd met een strafschop en dat werd nummer vier voor Eelman.

LZV rechtte volgens De Veij nogmaals de rug en Texel was het even kwijt nadat de 6-4 binnen geschoten werd. Binnen enkele minuten hadden de gasten uit Lichtenvoorde de stand zelfs weer in evenwicht gebracht. Met nog twaalf seconden op de klok mocht Eelman nog een keer aanleggen vanaf tien meter, waarna hij met zijn fameuze linker de eindstand op 7-6 bepaalde. De Veij: "Het betekent dat aanstaande vrijdag 13 mei zowel winst als een gelijkspel voldoende is om door te gaan naar de volgende ronde van de nacompetitie, maar ondanks de winst was er ook het besef dat er meer in had gezeten. Het leverde mixed feelings op, maar ook dat er ondanks het vrij povere spel toch gewonnen werd. Het zal een heet avondje worden daar in Lichtenvoorde. Maar wel leuk."