Daan Aberson, rechts in rose, bij de ploegenpresentatie van de Giro d'Italia.
Daan Aberson, rechts in rose, bij de ploegenpresentatie van de Giro d'Italia. Foto: Familie Aberson

Podiumplaats Giro voor Daan (7)

Daan Aberson, 7 jaar en jeugdlid van Wielersport Texel, was donderdag prominent aanwezig bij de ploegenpresentatie van de Giro d'Italia in Apeldoorn.

Uit vele aanmeldingen was hij samen met 21 andere kinderen uit heel Nederland uitgekozen om met een wielerploeg op het grote podium te verschijnen. Deze actie werd georganiseerd door Team Lotto NL Jumbo.

Daan stond met het team van IAM Cycling (een Zwitsers team met onder andere de renners Matthias Brändle, Heinrich Haussler en Roger Kluge) op het podium. Voor het oog van duizenden toeschouwers liep hij in een Giro-roze T-shirt en een kleine mascotte met de vlag naar het podium waar de renners voorgesteld werden. De ploegenpresentatie was een strak geregisseerde show die in vele landen live op TV te volgen was.

Voor de proloog op vrijdag kreeg de jonge Texelaar een VIP-kaart waardoor hij de start van de wielerronde in het Omnisport van zeer dichtbij kon bijwonen. De Giro was van vrijdag 6 mei tot en met zondag 8 mei in Nederland. De karavaan fietste zaterdag 190 km van Arnhem naar Nijmegen en zondag werd de route de andere kant uit gefietst. Vandaag (dinsdag) gaat de Giro weer verder in Italië zelf.