Dimitri Helleman meet een televisie door.
Dimitri Helleman meet een televisie door. Foto: Job Schepers

Een kijkje in de werkplaats van EP: Voordeelland

Hoe belangrijk is het onderhoud van uw huishoudelijke apparaten? Is uw defecte apparaat niet goedkoper te repareren dan een nieuwe aan te schaffen en hoe gaat dit allemaal in zijn werk? Op zaterdag 14 mei krijgt u antwoord op al deze vragen bij EP: Voordeelland aan de Vlamkast in Oudeschild. Tijdens de Repairmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur kunt u bovendien direct kosteloos kleine reparaties laten uitvoeren.

'Veel mensen kennen de zaak zelf van binnen en buiten. Nu willen we iedereen eens graag uitnodigen in onze werkplaats. We willen laten zien wat we doen. Vertrouwen vinden wij erg belangrijk in onze band met de klant", vertelt mede-eigenaar Raoul Helleman. Maar waarmee kunt u tijdens de repairmiddag nou mee terecht bij de elektronicaspecialist?

"Ten eerste alle kleine reparaties, een voorbeeld: veel mensen wikkelen het snoer van hun föhn altijd om het handvat. Na een tijd is dat snoer natuurlijk helemaal kapot. Wij zetten er 14 mei graag kosteloos een nieuw snoer aan. Maar mensen zijn onder het genot van een kop koffie ook van harte welkom voor vrijblijvend advies. Als het niet meer de moeite is om een vaatwasser, koffiemachine, wasdroger of welk apparaat dan ook te repareren, zeggen de medewerkers van EP:Voordeelland dat ook. "Een eerlijk advies staat bij ons voorop. Maar vaak loont reparatie en dat is beter voor de portemonnee en voor het milieu. Een Senseo-apparaat wordt vaak weggegooid, omdat mensen denken dat het goedkoper is om een nieuwe aan te schaffen. In veel gevallen is er gewoon een slangetje verstopt of zit er een los contact in het warmhoudplaatje. Dat is zo gerepareerd. We maken ook altijd een prijsopgave voor de klant, zodat hij of zij weet waar hij aan toe is", vervolgt Raoul.

Onderhoud

Een ander punt dat extra aandacht krijgt tijdens de Repairmiddag is het onderhoud van machines. Een goede omgang verlengt de levensduur van koffiemachine, vaatwasser en wasdroger en zorgt er bovendien voor dat deze energiezuiniger blijft in gebruik. "We laten mensen zien hoe een wasmachine eruit ziet die alleen maar op dertig graden wordt gedraaid en nooit een keer op negentig graden. Je schrikt ervan hoeveel vuil- en zeepresten er achterblijven. Als je de wasmachine niet onderhoudt, gaat die veel sneller stuk. In wasdrogers blijft heel veel stof achter, wat zelfs brandgevaarlijk kan zijn. Daarom is het verstandig je machine één keer per jaar langs te brengen voor een onderhoudsbeurt. Je moet het zien als je auto, die krijgt toch ook één keer per jaar een APK-keuring", stelt Raoul. In de winkel zijn diverse schoonmaakmiddelen voor wit- en bruingoed te krijgen die ervoor zorgen dat het onderhoud voor u geen moeite kost. "Goed en regelmatig onderhoud verdient zich vanzelf terug."