Jef Schuur en Nadine Mögling van Hotel-restaurant Bij Jef.
Jef Schuur en Nadine Mögling van Hotel-restaurant Bij Jef.

Unieke Michelin Ervaring in restaurant Bij Jef

Een unieke culinaire ervaring die je als Texelaar minstens één keer moet hebben meegemaakt. De abonnee-actie van restaurant Bij Jef in Den Hoorn en de Texelse Courant is bij uitstek een gelegenheid eens aan te schuiven in Texels enige Michelin-restaurant.

Exclusief voor

abonnees van de

Texelse Courant

Hotel-restaurant Bij Jef van Jef Schuur en Nadine Mögling in Den Hoorn kreeg dit jaar voor het achtste jaar op rij een Michelinster. Niet het enige succes. Jef sleepte in april de titel Meesterkok van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) in de wacht. De meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die in de Nederlandse horeca behaald kan worden. Jef en Nadine mogen zich nu op landelijk niveau het derde koppel noemen waarvan beiden een meestertitel van de SVH hebben. Want Nadine is veel meer dan ''de vrouw van''. Gastvrouw in het enige sterrenrestaurant op de Wadden, ze behaalde haar meestertitel al in 2014. In 2010 werd ze als sommelier uitgeroepen tot wijn-spijsspecialist van het jaar en in 2013 zelfs tot beste gastvrouw/heer van de Benelux. De jury van de SVH prijst de inzet van de twee zich te blijven ontwikkelen en telkens een stap beter te worden. Lof was er ook voor de wijze waarop de medewerkers in de keuken en de bediening (de zwarte en witte brigade) één geheel vormen en elkaar feilloos aanvoelen.

In de Lekker 2016, de toonaangevende restaurantgids, steeg Bij Jef van 56ste naar de 53ste plaats. De omschrijving ''een kookstijl die no-nonsense en eigenzinnig is'', zoals Jef en Nadine zelf zeggen, klopt volgens de keurmeesters van de Lekker volledig. Met 17 punten staat Bij Jef in de culinaire eredivisie van Gault&Millau. ''Een kosmopolitische keuken van topniveau. Echt een zaak om je helemaal over te leveren aan de talenten van de eigenaars'', schrijft deze culinaire gids. Sterrenkok Jef was in december nog te zien in het TV programma CupCakeCup. Hij gaf daar een masterclass met Texelse producten aan de kandidaten.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, de eregalerij van Jef en Nadine is lang. Met hun successen halen ze regelmatig de publiciteit, de abonnee-actie is een exclusief aanbod om deze unieke culinaire ervaring zelf eens mee te maken. In een speciale setting kan worden genoten van bijzondere gerechten van Jef en bijpassende wijnen van Nadine. Een viergangenmenu met een speciaal wijnarrangement. Een unieke Michelin-ervaring. De culinaire middag wordt gehouden op zondag 5 juni. De ontvangst is om 12.30 uur, waarna de gerechten in een ontspannen sfeer worden opgediend. Deelname voor deze éénmalige actie is beperkt en geldt uitsluitend voor abonnees van de Texelse Courant.

Culinaire buitenkans

Speciaal voor deze gelegenheid geldt een sterk gereduceerde prijs van €65,-. Deelnemers kunnen zich vanaf nu tijdens kantooruren aanmelden bij de balie van de Texelse Courant in het Polderhuis, waar contant kan worden afgerekend. Voor dit exclusieve aanbod geldt deelname op volgorde van aanmelding.